Σε μια εποχή που οι εκπομπές σάτιρας στην ελληνική τηλεόραση έχουν μειωθεί δραματικά, ο Γιώργος Μητσικώστας κάνει come back. Οχι σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι, αλλά στην ΕΡΤ. Το «Mitsi Show» ήρθε για να μας θυμίσει την ευκολία με την οποία ο γνωστός κωμικός αλλάζει πρόσωπα και φωνές, αλλά και για να δοκιμάσει τις αντοχές της κρατικής τηλεόρασης στην πολιτική σάτιρα.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑgazino o ίδιος, έπειτα από περίπου τρεις δεκαετίες «στο κουρμπέτι», επιστρέφει με μεγάλο κέφι για να διακωμωδήσει τα πρόσωπα της επικαιρότητας (το νούμερο όπου υποδύεται την Κατερίνα Ακριβοπούλου έκανε θραύση στην αναπαραγωγή του στο Διαδίκτυο) αλλά και για να προσφέρει το χιούμορ του ως αντίδοτο στη σκληρότητα που παρατηρεί να εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα γύρω του.

H δημόσια τηλεόραση δεν φημίζεται για το χιούμορ της. Πώς αισθάνεστε στη συνεργασία σας με τον κρατικό φορέα; «Αισθάνομαι ως «πειραματάνθρωπος». Ομως, και αυτό είναι το θετικό, το πείραμα γίνεται υπό συνθήκες που δεν μου είναι άγνωστες. Εννοώ πως τα πρόσωπα με τα οποία μίλησα προτού ξεκινήσω, ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Ταλαμάγκας, γνωστός στην πιάτσα από τα ιδιωτικά κανάλια, και ο Σπύρος Κρίμπαλης, επίσης από το Mega, είναι άνθρωποι οικείοι. Τους ξέρω και με ξέρουν».

Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα ΕΡΤ; «Πιστεύω πως η ΕΡΤ των τελευταίων χρόνων δεν είναι η βαθιά κομματική ΕΡΤ των παλαιών ετών, που αν δεν είχες μπάρμπα υπουργό δεν μπορούσες να κάνεις κάτι. Σήμερα υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη. Υπάρχει κυρίως μια διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα, αυτό έχω καταλάβει από τη μέχρι σήμερα επαφή μου με τον χώρο».

Θα μπορούσατε να πείτε το αντίθετο από τη στιγμή που συνεργάζεστε με τη δημόσια τηλεόραση; «Το είχα κάνει και παλαιότερα, πολλά χρόνια πριν, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια. Αυτή τη φορά, πολύ ειλικρινά, μου έγινε μια πρόταση χωρίς να επιδιώξω κάτι. Με διαβεβαίωσαν δε πως δεν θα έχουμε καμία παρέμβαση επί πολιτικών θεμάτων όπως και – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – δεν έχουμε. Είναι νωρίς ακόμη, αλλά αν δείτε τα σκετσάκια μας θα επιβεβαιώσετε πως η σάτιρα αφορά τους πάντες. Προσπαθούμε να υπάρχει ισορροπία».
Σατιρίσατε πρόσφατα και τον Πρωθυπουργό. «Φυσικά! Δεν θα μπορούσαμε να μη σατιρίσουμε και τον Πρωθυπουργό!».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο