![Σαλμάς: Εγώ αποκάλυψα τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/02/30516687__ONT9965.jpg)
Σαλμάς: Εγώ αποκάλυψα τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis [Βίντεο]
Κατηγορηματικός ότι δεν έλαβε καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος εμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος τόνισε πως επί υπουργίας του δέχτηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις παθογένειες στον χώρο της Υγείας. Παράλληλα, τόνισε πως αυτός αποκάλυψε τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούσε η Novartis.
Κατηγορηματικός ότι δεν έλαβε καμία απόφαση που να ζημίωσε το κράτος εμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος τόνισε πως επί υπουργίας του δέχτηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις παθογένειες στον χώρο της Υγείας. Παράλληλα, τόνισε πως αυτός αποκάλυψε τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούσε η Novartis.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως δέχθηκε τον πιο λυσσαλέο πόλεμο, ενώ επεσήμανε πως «δεν έκανα φίλους, έχασα φίλους».
«Είμαι αυτός και ο μόνος από τον οποίο έμαθε η πολιτεία ότι η Νovartis χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές στο χώρο της Υγείας. Έδωσα το έναυσμα για έναρξη της έρευνας» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν είχα φανταστεί τη διαχείριση που θα τύγχανε το θέμα και ότι θα απολογούμαι κι εγώ. Θα κάνω υπομονή για να λάμψει η αλήθεια».

«Όπως διαβάζω, ήμουν υπ’ αριθμόν ένα εχθρικό πρόσωπο για τη Novartis. Πλήρωναν χρήματα για να με πολεμήσουν» τόνισε, αναφέροντας χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη δικογραφία. «Μόνο καλό έκανα στην Ελλάδα, δεν πήρα καμιά απόφαση που ζημίωσε το κράτος και τους πολίτες. Δεν κρύφτηκα, δεν συμβιβάστηκα όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες στο χώρο της Υγείας».
«Δεν θα μπω στον κόπο να αντικρούσω τις καταθέσεις. Αυτό που είναι συγκεκριμένο και προκύπτει είναι ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπουργικές μου αποφάσεις και προκαλούσε να με παρακάμψει, πληρώνοντας χρήματα σε ΜΜΕ για να με πολεμήσουν» είπε ο ίδιος, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα στις ΗΠΑ.
Επεσήμανε, δε, ότι κατά τη θητεία του ελήφθησαν μέτρα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία και επεκτάθηκε.
Ακόμη, αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που επετέλεσε στο υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια.
in.gr
- Ο Τραμπ θέλει να τιμωρήσει χώρες του ΝΑΤΟ που δεν βοήθησαν – Με επιπλέον στρατεύματα θα επιβραβεύσει τις άλλες, όπως η Ελλάδα
- Ιράν: «Αναγκαία προϋπόθεση» να επεκταθεί στον Λίβανο η εκεχειρία, δηλώνει ο Μακρόν
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Χωρίς πρόβλημα ενέργειας η χώρα
- Ιράν: Ο Βανς απειλεί την εκεχειρία εξαιτίας του Λιβάνου και της «παρανόησης» από την Τεχεράνη
- Γκολ και highlights από όλα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» του Champions League (vid)
- Ανοίγουν οι Άγιοι Τόποι στα Ιεροσόλυμα – Κανονικά το Άγιο Φως στην Ελλάδα
