Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λουπίτα Νιόνγκ’ο: Επιστροφή στις ρίζες

Λουπίτα Νιόνγκ’ο: Επιστροφή στις ρίζες

Μετά το «12 χρόνια σκλάβος» για το οποίο κέρδισε το Οσκαρ και αφού πάτησε γερά στο κινηματογραφικό σύστημα κρατώντας έναν ρόλο­-κλειδί στις τελευταίες ταινίες «Star Wars», η κενυάτισσα ηθοποιός καταδύεται στο σύμπαν της Marvel και του «Black Panther».

«Αγαπώ τις γυναίκες που κάνουν το δικό τους, που είναι ανεξάρτητες» λέει η Λουπίτα Νιόνγκ’ο. «Από την άλλη πλευρά όμως, είμαι μια γυναίκα που στηρίζεται στην οικογένεια και στους φίλους της, διατηρώ ισχυρούς δεσμούς με τους δικούς μου ανθρώπους και ίσως μια αίσθηση υποχρέωσης να τους κάνω υπερήφανους. Νομίζω ότι όλα αυτά ισορρόπησαν αρμονικά μέσα μου όταν κλήθηκα να υποδυθώ τη Νάκια στο «Black Panther»».

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑgazino η κενυάτισσα ηθοποιός που απέσπασε το Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου υποδυόμενη την ταλανιζόμενη Πάτσι στην αντιρατσιστική ταινία του Στιβ Μακ Κουίν «12 χρόνια σκλάβος» (όπου μάλιστα έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της), γνωστή τα τελευταία χρόνια για τον ρόλο της Μαζ Κανάτα στον δημοφιλέστατο νέο κύκλο των ταινιών του «Πολέμου των Αστρων», αναφέρεται σε μια από τις τελευταίες δουλειές της, μία ακόμα υπερπαραγωγή, το «Black Panther».

Στον κόσμο της Μarvel Comics και των Marvel Studios έτσι όπως τον συνέλαβε ο σκηνοθέτης Ράιαν Κούγκλερ, ο Μαύρος Πάνθηρας του τίτλου είναι ο T’Τσάλα (Τσάντουικ Μπόουσμαν), ο διάδοχος του βασιλείου της Γουακάντα μετά τον θάνατο του πατέρα του. Η Γουακάντα είναι φυσικά ένα φανταστικό κρατίδιο της Αφρικής το οποίο, παρά τη ραγδαία τεχνολογική του ανάπτυξη, παραμένει απομονωμένο. Ο θάνατος του πατέρα του αναγκάζει τον T’Τσάλα να επιστρέψει στην πατρίδα του προκειμένου να γίνει εκείνος βασιλιάς, αλλά τα πράγματα δυσκολεύουν όταν στο προσκήνιο μπαίνει ένας παλιός και ισχυρός εχθρός του. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να εγγυηθεί την ασφάλεια όχι μόνο του λαού του αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Η Νάκια, όπως ονομάζεται η ηρωίδα που υποδύεται στην ταινία η Λουπίτα Νιόνγκ’ο, είναι καλή φίλη του T’Τσάλα με τον οποίο μοιράζεται και ένα ρομαντικό παρελθόν. Κάποια συναισθήματα ενδεχομένως να εξακολουθούν να υπάρχουν, όμως «όπως θα έγραφαν στη σελίδα τους αν ήταν στο Facebook, η σχέση τους είναι μπερδεμένη» λέει χαρακτηριστικά η 34χρονη ηθοποιός. Εξάλλου, υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο στη μέση, η Οκόγε (Ντανάι Γκουρίρα), αδελφή της Νάκια με την οποία η τελευταία δεν συγχρονίζεται εύκολα. «Η Νάκια δεν τα πηγαίνει καλά με την εξουσία, η Οκόγε δεν τα πάει καλά με τους αντάρτες. Η Οκόγε υπερασπίζεται την παλιά φρουρά και την παράδοση, θέλει πάση θυσία να τη διατηρήσει ζωντανή, την ώρα που η Νάκια αρέσκεται στο να προκαλεί την παράδοση κοιτάζοντας μπροστά. Σέβονται η μία την άλλη, ωστόσο βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά». Και, φυσικά, στη μέση υπάρχει ο T’Τσάλα…

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024