Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πάλι «κανονική χώρα» μετά το πρόγραμμα
Το μήνυμα ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι μία «κανονική χώρα» με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις έστειλε από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα. Παρουσιάζοντας δε τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν υπογράμμισε σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ότι επιβεβαιώνεται πως η ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι «σταθερή».
Το μήνυμα ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι μία «κανονική χώρα» με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις έστειλε από τις Βρυξέλλες, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απάντησε ότι σήμερα επιβεβαιώνεται πως η ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι «σταθερή», όπως δείχνουν και οι προβλέψεις για το 2018 και το 2019 (2,5% και για τις δύο χρονιές).
«Η πρόοδος σε ό,τι αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος είναι πολύ σημαντική και εκεί θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας. Αυτή η επιτυχία είναι πραγματική και σε αυτήν τη βάση θα διερευνήσουμε τι θα ακολουθήσει μετά, ποια θα είναι η εποπτεία που θα έχει η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα» υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί.
Πρόσθεσε ότι η προσωπική θέση του ήταν πάντα πως η Ελλάδα ανήκει στην «καρδιά» της Ευρωζώνης και της ΕΕ.
«Επιπλέον, πιστεύω ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα μπορούσε σταδιακά να γίνει και πάλι μία «κανονική χώρα» με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις» επισήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις

