Τραμπ: Αν δεν αλλάξει ο μεταναστευτικός νόμος ας κλείσουμε το κράτος
«Θα ήταν ευπρόσδεκτο το κλείσιμο των ομοσπονδιακών κυβερνητικών υπηρεσιών αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει στην προώθηση αλλαγών στον μεταναστευτικό νόμο ώστε να εμποδιστούν οι εγκληματίες να μπαίνουν στη χώρα» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Θα ήταν ευπρόσδεκτο το κλείσιμο των ομοσπονδιακών κυβερνητικών υπηρεσιών αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει στην προώθηση αλλαγών στον μεταναστευτικό νόμο ώστε να εμποδιστούν οι εγκληματίες να μπαίνουν στη χώρα» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Αν δεν αλλάξουμε τη νομοθεσία, αν δεν ξεφορτωθούμε αυτά τα παραθυράκια με τα οποία οι δολοφόνοι επιτρέπεται να έρχονται στη χώρα και να συνεχίσουν να σκοτώνουν, αν δεν το αλλάξουμε, τότε ας κλείσουμε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Τραμπ μιλούσε στον Λευκό Οίκο σε πάνελ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου που συζητούσε τη δράση της συμμορίας MS-13. «Θα ήθελα να δω ένα κλείσιμο αν δεν φροντίσουμε αυτό το ζήτημα» πρόσθεσε.
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα όρια δαπανών, δύο ημέρες πριν λήξει η προσωρινή παράταση του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Τσακ Σούμερ, οι Ρεπουμπλικάνοι υποσχέθηκαν να διοργανώσουν μια ανοιχτή συζήτηση για το μεταναστευτικό την επόμενη εβδομάδα στη Γερουσία. «Στις σημερινές συναντήσεις μας ο (Ρεπουμπλικάνος, επικεφαλής της πλειοψηφίας) Μιτς Μακόνελ δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε μια ανοιχτή διαδικασία την επόμενη εβδομάδα» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
in.gr με πληροφορίες από Reuters
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μια ετικέτα «σωσίβιο»
- Ζάκερμπεργκ: Η αγορά αρχοντικού ύψους 170 εκ. δολ. σπάει τα ρεκόρ τιμών στο Μαϊάμι
