ΔΝΤ: Ισχυρή η παγκόσμια οικονομία
Επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστήριξε πως, παρά τις αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια, η παγκόσμια οικονομία είναι ισχυρή.
«Τα θεμελιώδη στοιχεία της παγκόσμιας οικονομίας είναι ισχυρά, παρά τις πρόσφατες αναταράξεις στα χρηματιστήρια» υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπστφελτ, συμπληρώνοντας πως καταγράφεται περισσότερο εμπόριο, περισσότερες επενδύσεις και γρηγορότερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη στις μεγάλες οικονομίες.
«Αυτή την ώρα, τις τελευταίες λίγες ημέρες, παρατηρούμε ορισμένες αναταράξεις σε όλον τον κόσμο αλλά τα θεμελιώδη στοιχεία είναι πραγματικά ισχυρά» είπε ο Όμπστφελτ σε μια ζωντανή μετάδοση μέσω του Facebook.
«Παρατηρούμε τα θεμελιώδη στοιχεία να βελτιώνονται από τα μέσα του 2016 και βλέπουμε μια ανάπτυξη σε πολύ ευρεία βάση», πρόσθεσε.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Γροιλανδία: Η κυβέρνησή της θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Ρούμπιο με τους Δανούς αξιωματούχους
- Νέο σοκ για τη Σίτι, έμεινε στο 1-1 με τη Μπράιτον – «Γκέλες» και για για Άστον Βίλα (0-0) και Τσέλσι (1-2)
- Πάρμα – Ίντερ 0-2: Ασταμάτητοι οι «νερατζούρι» παρέμειναν στην κορυφή της Serie A
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]
- Χαλκίδα: «Μου τον έφαγαν, ήταν θύμα bullying» – Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που αυτοκτόνησε
- Μαρόκο: σημαντικά ευρήματα ρίχνουν φως στην εξέλιξη του ανθρώπου
