
Μακρόν: Χάνουμε τη μάχη για την κλιματική αλλαγή
«Δεν προχωρούμε αρκετά γρήγορα» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος στη διάσκεψη για το κλίμα που διεξάγεται στο Παρίσι.
Την ανησυχία του ότι ο κόσμος «χάνει τη μάχη» κατά της κλιματικής αλλαγής εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απευθυνόμενος σε δεκάδες ηγέτες και διευθυντές εταιρειών, στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα «One planet summit» που φιλοξενείται στο Παρίσι.
«Δεν προχωρούμε αρκετά γρήγορα. Και αυτό είναι η τραγωδία. Πρέπει όλοι μας να δράσουμε γιατί όλοι θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, στην ομιλία του ενώπιον εκπροσώπων 127 χωρών και διεθνών οργανισμών.
«Δεν θα μπορούμε να πούμε ότι δεν γνωρίζαμε», επέμεινε ο Μακρόν.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ότι το να στηρίζει κανείς την ενέργεια που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα –τα οποία ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για την υπερθέρμανση του πλανήτη– ισοδυναμεί με το να «επενδύει στο χαμό μας».
«Ο πόλεμος κατά της κλιματικής αλλαγής δεν έχει κερδηθεί», πρόσθεσε.
in.gr
- Αχαρνές: Ανήλικος τραυματίστηκε στο χέρι από χρήση κροτίδας
- Ειρηνικός: 5 νεκροί σε νέες δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοων
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο