Επιπλέον 80 εκατ. ευρώ για την αναβάμιση μικρών επιχειρήσεων
Επιπλέον 80 εκατ. ευρώ διατίθενται στη δράση του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων, που αντιστοιχεί στην ένταξη επιπλέον 1.769 επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
Επιπλέον 80 εκατ. ευρώ διατίθενται στη δράση του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων, που αντιστοιχεί στην ένταξη επιπλέον 1.769 επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
Συνολικά ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 310 εκατ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που εντάσσονται είναι 6.181 ενώ ήδη έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των δαπανών.
Αρχικά ο προϋπολογισμός ήταν 110 εκατ. ευρώ και εντάχθηκαν 4.412 επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προϋπολογισμοί είναι οι αναγραφόμενοι στην πρόσκληση και στις αντίστοιχες τροποποιήσεις της (χωρίς το 20% της υπερδέσμευσης). Ο αριθμός των επιχειρήσεων είναι ο τελικός αριθμός που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβανομένης της υπερδέσμευσης.
Η δράση
Το πρόγραμμα ενισχύει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και είναι οι εξής:
- Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
- Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
- Υλικά / Κατασκευές
- Εφοδιαστική Αλυσίδα
- Ενέργεια
- Περιβάλλον
- Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
- Υγεία
Οι επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσό 15.000 έως 200.000 ευρώ και η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών ενώ προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες
- Μαζική ανάκαμψη στη Wall Street μετά την κατάρρευση
- Το ευρώ ανεβαίνει, όμως η ισχύς του… παραμένει ζητούμενο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα άνοιξε την Παρέλαση των Εθνών (vids+pics)
- Ουκρανικό: Ένας τρίτος κύκλος διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί «σύντομα», δηλώνει ο Πεσκόφ


