ΕΚΤ: Με 2,9% «έτρεξαν» τα δάνεια στις επιχειρήσεις
Σημαντική επιτάχυνση των χορηγήσεων δανείων από τις τράπεζες της
Ευρωζώνης προς τις επιχειρήσεις σημειώθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με
στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σημαντική επιτάχυνση των χορηγήσεων δανείων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης προς τις επιχειρήσεις σημειώθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις ενισχύθηκε στο 2,9% από 2,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός για δάνεια στα νοικοκυριά διατηρήθηκε αμετάβλητος στο 2,7%.
Η προσφορά χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 5% έναντι 5,2% τον Σεπτέμβριο. Υποχώρηση σημείωσε και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με στενή έννοια (Μ1), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις μίας ημέρας, και διαμορφώθηκε στο 9,4% από 9,8% τον Σεπτέμβριο.
ΑΠΕ,in.gr
- Λειψία – Μπάγερν Μονάχου 1-5: Παράσταση για ένα ρόλο!
- Αίγυπτος – Νιγηρία 0-0 (2-4 πεν.): Στην 3η θέση του Κόπα Άφρικα η ομάδα του Μπρούνο
- Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου
- Ζελένσκι για συνάντηση ΗΠΑ – Ουκρανίας: Eναπόκειται στους εταίρους μας αν θα προχωρήσει η διπλωματία
- Βλάχος: «Η προσοχή μας είναι στην Ιταλία» – Χαλυβόπουλος: «Μεγάλος στόχος το χρυσό» (vid)
- Πετράλωνα: Αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

