Θεοδωράκης: Η πώληση όπλων μάς στιγματίζει ηθικά ως χώρα
Σφοδρή κριτική για την προσπάθεια πώλησης όπλων από το υπουργείο Άμυνας στη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του μαύρου θανάτου.
Σφοδρή κριτική για την προσπάθεια πώλησης όπλων από το υπουργείο Άμυνας
στη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης
Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η εμπορία πολεμικού υλικού
σημαίνει εξαγωγή του μαύρου θανάτου.
«Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό. Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Αποτελούν, συνεχίζει, σήμερα «την μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο».
Αυτές οι απεχθείς ενέργειες, κατέληξε, «είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες».
in.gr
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κερασάκι στην τούρτα είναι ο Παναγόπουλος;
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση


