Σε 13 χρόνια αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης του Πιστόριους
Σε 13 χρόνια και πέντε μήνες αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης στον Οσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο εφέσεων στην Νότια Αφρική.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι αυξάνει την ποινή του παρολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους στα 13 χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξη για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.
Ο Πιστόριους βρίσκεται στη φυλακή από πέρυσι τον Ιούλιο εκτίοντας ποινή κάθειρξης έξι ετών, αφού κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό για τον φόνο της Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, σε μια υπόθεση που είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Αρχικά είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία και είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη.
Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι η ποινή που του είχε επιβάλει το δικαστήριο της Πρετόρια «αντικαθίσταται από την ακόλουθη: ο κατηγορούμενος καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και πέντε μηνών», δήλωσε ο δικαστής Ουίλι Σέριτι.
Το δικαστήριο επέβαλε με αυτό τον τρόπο την κατώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για φόνο στη Νότια Αφρική, η οποία είναι 15 χρόνια κάθειρξη, όμως έλαβε υπόψη του και αφαίρεσε την ποινή που έχει ήδη εκτίσει ο Πιστόριους
Ο παρολυμπιονίκης δεν ήταν παρών κατά την ανάγνωση της απόφασης.
in.gr
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ στον Πειραιά
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
- «Μετά κλαίτε σε συνεντεύξεις Τύπου»: Τι αναφέρει ο διαιτητής του Ρεάλ – Θέλτα στο φύλλο αγώνα (pic)
- «Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν δούλεψε» – Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για το αγροτικό
- Απολογισμός μετά την επέλαση Byron για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
