Νιγηρία: 50 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας μέλους της Μπόκο Χαράμ που σημειώθηκε την Τρίτη σε τέμενος της πόλης Μουμπί της βορειοανατολικής Νιγηρίας.
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας μέλους της
Μπόκο Χαράμ που σημειώθηκε την Τρίτη σε τέμενος της πόλης Μουμπί της
βορειοανατολικής Νιγηρίας.
Η επίθεση φέρει τη σφραγίδα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία βάζει συνήθως στο στόχαστρό της κατάμεστους δημόσιους χώρους όπως τεμένη και υπαίθριες αγορές.
Σημειώθηκε στη διάρκεια της πρωινής προσευχής στο τέμενος Μαντίνα στην περιοχή Ουγκουβάρ Σούα της Μούμπι, που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Γιόλα της επαρχίας Ανταμάουα.
Ο καμικάζι παρεισέφρησε στους πιστούς
«Ο καμικάζι παρεισέφρησε στους πιστούς. Εισήλθε στο τέμενος μαζί με άλλους πιστούς για την πρωινή προσευχή», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ανταμάουα Οτμάν Αμπουμπακάρ στο AFP για να προσθέσει ότι «πυροδότησε τα εκρηκτικά του στη διάρκεια της προσευχής».
Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων, ενώ από την τρομοκρατική της δράση περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από το 2009.
Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, σε πολυσύχναστη αγορά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Λειψία – Χοφενχάιμ 5-0: Παράσταση για ένα ρόλο
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού (pic)
- Εντάσεις μεταξύ των συμμάχων στον πόλεμο κατά του Ιράν
- Αταμάν: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη»
- Κλείνει, μετά από σχεδόν 100 χρόνια λειτουργίας, το ενημερωτικό ραδιόφωνο του CBS – Απολύονται όλοι
- Ομόφωνο ψήφισμα για τον αφθώδη πυρετό από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

