Η Volkswagen ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επενδύσει 10 δισ. ευρώ έως το 2025 για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα. Η κορυφαία σε πωλήσεις ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει μέσα στην επόμενη οκταετία να λανσάρει περί τα 40 ηλεκτρικά μοντέλα στην τοπική αγορά.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της VW στην Κίνα Γιόχεμ Χάιζμαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου που διοργανώνει το Γκουανγκζού, η παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων θα ξεκινήσει το πρώτο ήμισυ του επόμενου έτους στις εγκαταστάσεις της Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC Motors), της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την οποία η VW έχει δημιουργήσει κοινοπραξία.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για όλες τις ξένες βιομηχανίες που θέλουν να δημιουργήσουν μονάδες παραγωγής και να δραστηριοποιηθούν εν γένει στην Κίνα είναι να συνεργαστούν με μια κινεζική εταιρεία.

Η κίνηση της VW συνδέεεται με την επιβολή ποσοστώσεων από το Πεκίνο στους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα οι κινεζικές αρχές υποχρεώνουν τις εταιρείες να φροντίζουν ώστε το 8% του συνόλου των αυτοκινήτων που κατασκευάζουν να είναι ηλεκτροκίνητα.

Το μέτρο αυτό επρόκειτο να εφαρμοστεί το 2018, αλλά αναβλήθηκε για το 2019 λόγω των διαμαρτυριών Γερμανών και άλλων κατασκευαστών, επειδή δεν προλάβαιναν να αναδιοργανώσουν την παραγωγή τους.

in.gr