
Αρχειακός θησαυρός ανακαλύφθηκε τυχαία στη Βουλή
Τεκμήρια της περιόδου 1897-1977 εντοπίστηκαν σε χώρο της Βουλής που δεν ήταν επισκέψιμος για δεκαετίες. Πρόκειται για πρωτότυπο αρχειακό υλικό που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών και που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα τοποθετημένα μέσα σε 140 κιβώτια.
Τεκμήρια της περιόδου 1897-1977 εντοπίστηκαν σε χώρο της Βουλής που δεν ήταν επισκέψιμος για δεκαετίες. Πρόκειται για πρωτότυπο αρχειακό υλικό που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών και που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα τοποθετημένα μέσα σε 140 κιβώτια.
Μετά από μία πρώτη φυλλομέτρηση των περιεχομένων, φαίνεται ότι πρόκειται για αρχεία, από τα οποία το παλαιότερο χρονολογείται το 1897 και το νεότερο το 1977.
Έγγραφα του Υπουργικού Συμβουλίου της Δικτατορίας
Περίπου τα μισά από τα τεκμήρια, τα οποία έχουν καταγραφεί, περιέχουν υλικό του Υπουργικού Συμβουλίου που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας (1967-1974), περίοδο κατά την οποία δεν υφίστατο λαϊκή εκπροσώπηση και Βουλή. Τα θέματα της χώρας ρυθμίζονταν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.
Για το περιεχόμενο του υλικού, το πώς και το γιατί, είχε εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό εντοπίστηκε, θα ενημερώσει αύριο, Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Επίσης, θα δοθεί στους δημοσιογράφους ενδεικτικό έντυπο υλικό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Όλυμπος: Αγνοείται Ισπανός ορειβάτης – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του
- Πέθανε η ιδρυτική διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Άννα Καφέτση
- Εγκαίνια της νέας Αριστοτελείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο δημος Αμπελοκηπων-Μενεμένης
- Global Sumud Flotilla: Απελευθερώθηκαν όλοι οι ακτιβιστές – Το Ισραήλ ξεκίνησε τις απελάσεις
- H Euroleague των ρεκόρ
- Η Μπέλα Χαντίντ αναβιώνει το στυλ της Τζέιν Μπίρκιν στις Κάννες με ένα φόρεμα 22.160 ωρών κεντήματος
