Τουρκία: Ανεπίσημη συνάντηση Τσαβούσογλου – Γκάμπριελ
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντήθηκε σήμερα στην Τουρκία με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια ευκαιρία να συζητηθούν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, έπειτα από μια σειρά διπλωματικών επεισοδίων.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντήθηκε σήμερα στην Τουρκία με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια ευκαιρία να συζητηθούν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, έπειτα από μια σειρά διπλωματικών επεισοδίων.
Οι Γκάμπριελ και Τσαβούσογλου συζήτησαν για «τις διμερείς σχέσεις καθώς και για τα δύσκολα θέματα και τις προσδοκίες και των δύο πλευρών» στη διάρκεια ανεπίσημης συνάντησης στην τουρκική πόλη Αττάλεια, ανακοίνωσε μέσω Twitter το γερμανικό ΥΠΕΞ χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης ενός ακόμη γερμανού υπήκοου, ο οποίος εκρατείτο στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους. Ωστόσο, εννέα γερμανοί υπήκοοι παραμένουν σε τουρκικές φυλακές.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υπέστησαν πλήγμα μετά την έναρξη της επιχείρησης καταστολής από τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν εις βάρος πολιτικών του αντιπάλων έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο χρόνο.
Η Γερμανία άσκησε κριτική εις βάρος των μαζικών συλλήψεων και αρνήθηκε να εκδώσει πρόσωπα τα οποία η Άγκυρα κατηγορεί ότι εμπλέκονται στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Λέσβος: Με μια βουτιά στα κρύα νερά της θάλασσας γιόρτασαν την αθώωσή τους οι διασώστες μεταναστών της ERCI
- Καταρρέει η Συμφωνία του Παρισιού – Αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές και προπαγάνδα μετά την επανεκλογή Τραμπ
- Ελλάδα – Κροατία 11-10: Ανίκητη η Εθνική, έγραψε ιστορία και «άνοιξε» τον δρόμο για τα ημιτελικά!
- Ισπανία: Εξάρθρωση συμμορίας που χρησιμοποιούσε νεαρούς κολυμβητές για να κρύβει κοκαΐνη σε πλοία
- Μινεάπολη: Ο Τραμπ απειλεί με την εφαρμογή του Νόμου περί Εξέγερσης για να καταστείλει τις διαμαρτυρίες
- Αγρότες: «Παιχνίδι» εντυπώσεων με Ανεστίδη πριν το κρίσιμο ραντεβού των αγροτών στο Μαξίμου
