Παπαδημητρίου: Μαγνήτης για τις επενδύσεις η βιομηχανία
ύριο μαγνήτη, για την προώθηση παραγωγικών επενδύσεων, θα πρέπει ν' αποτελεί ο βιομηχανικός και μεταποιητικός τομέας, που παραμένει ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας».
«Λόγω του μικρού μεγέθους των επιχειρήσεων στην ελληνική βιομηχανία, μια βιομηχανική πολιτική πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια προσέγγιση βασισμένη σε σχετικά μικρές αλυσίδες αξίας, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν επιχειρήσεις και τεχνολογίες από διαφορετικούς τομείς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συγκεκριμένων παγκοσμιοποιημένων αγορών».
Αυτό υπογράμμισε, αναφερόμενος στη βιομηχανική και επενδυτική πολιτική της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου σε ομιλία που πραγματοποίησε στη γενική συνέλευση του Εργοδοτικού Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) η οποία διοργανώθηκε φέτος από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.
Ο κ. Παπαδημητρίου αναφερόμενος στις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες που συντελούνται στην Ευρώπη επεσήμανε πως «το 2017 αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». «Οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί δραματικά» και «ο λόγος αυτής της δυναμικής αλλαγής στο οικονομικό κλίμα είναι η εμπιστοσύνη στην σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και η αναγνώριση των μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται, μετά από μια μακρά περίοδο αποεπένδυσης».
Μιλώντας για την επενδυτική ανάκαμψη της χώρας ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι αυτή «οφείλεται στην επικέντρωση της κυβέρνησης στην νέα Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η οποία υιοθετείται σταδιακά ως πυξίδα για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου» το οποίο «βασίζεται στη δημιουργία ενός ευπρόσδεκτου περιβάλλοντος για επενδύσεις και προώθησης των εξαγωγών για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με επίκεντρο το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό της χώρας».
Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε ότι «κύριο μαγνήτη, για την προώθηση παραγωγικών επενδύσεων, θα πρέπει ν’ αποτελεί ο βιομηχανικός και μεταποιητικός τομέας, που παραμένει ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας».
Επίσης, τόνισε πως για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι σημαντικό να παρέχονται: «πρώτον, καινοτόμος χρηματοδότηση των ΜμΕ επιχειρήσεων μέσω της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και δεύτερον, ‘Αμεσες Ξένες επενδύσεις που θα αποκτήσουν κεφάλαιο σε ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες».
Κλείνοντας ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως «οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες που μπορούν να καλύψουν αυτά τα κενά στην ελληνική βιομηχανία, γνωρίζουν ήδη, ότι υπάρχει ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον που προσφέρει πολλές επικερδείς ευκαιρίες».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Σακελλάρίδης: Πόσο ακόμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως τοποτηρητής του Τραμπ και του Νετανιάχου
- Ορμούζ: Οι ΥΠΕΞ των G7 δηλώνουν έτοιμοι να «λάβουν μέτρα για την στήριξη του ενεργειακού ανεφοδιασμού»
- Αυτές είναι οι απαιτήσεις του Τραμπ για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν
- Μαρούσι – Μύκονος Betsson 94-103: Νίκη παραμονής με… κατοστάρα οι Μυκονιάτες
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς ο Βάρρας δείχνει Βορίδη και Neuropublic ως υπεύθυνους για την καρατόμησή του από τον Οργανισμό
- Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση της Νέας Αριστεράς στο Αμερικανικό προξενείο


