Σύσκεψη ΚΕΕΛΠΝΟ και φορέων για την σωστή χρήση των αντιβιοτικών
Η σημασία της υπεύθυνης χρήσης των αντιβιοτικών και η επιτακτική ανάγκη συνένωσης δυνάμεων όλων των εμπλεκομένων φορέων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις επιπτώσεις της άσκοπης κατανάλωσης των αντιβιοτικών, αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η σημασία της υπεύθυνης χρήσης των αντιβιοτικών και η επιτακτική ανάγκη συνένωσης δυνάμεων όλων των εμπλεκομένων φορέων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις επιπτώσεις της άσκοπης κατανάλωσης των αντιβιοτικών, αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων στην σύσκεψη είναι ότι η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών και η μικροβιακή αντοχή αποτελούν για τη διεθνή κοινότητα αλλά και για τη χώρα μας, μία μείζονος σημασίας κρίση δημόσιας υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς, το περιβάλλον και το υγειονομικό σύστημα.
Γι’ αυτό το λόγο υπήρξε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων φορέων, ως προς την ανάγκη συντονισμένης συλλογικής προσπάθειας και κλιμάκωσης των σχετικών δράσεων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη δέσμευση όλων στον αγώνα για την αντιμετώπισή της.
«Η δέσμευση και αφοσίωση όλων μας στο στόχο αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση του σημαντικότατου αυτού προβλήματος δημόσιας υγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.
Στη συνάντηση μετείχαν οι καθηγητές Ε. Γιαμαρέλου, Γ. Δαΐκος, Θ. Ζαούτης, Γ. Σαρόγλου, Σ. Τσιόδρας, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας Β. Καραούλη, ο Δ.Χολέβας, ως εκπρόσωπος του ΕΟΠΠΥ, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Ε. Αλευρίτου. Από πλευράς ΚΕΕΛΠΝΟ μετείχαν η υπεύθυνη του Γραφείου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Μικροβιακής Αντοχής Φ. Κοντοπίδου και άλλα στελέχη του.
health.in.gr
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
