Eurobank: Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο
Μετά την κίνηση της Εθνικής τράπεζας στις αγορές βγήκε και η Eurobank με την έκδοση καλυμμένου ομολόγου. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, η τράπεζα είχε δώσει εντολή σε Barclays, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan, Natwest Markets και UBS να οργανώσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ανά την Ευρώπη.
Μετά την κίνηση της Εθνικής τράπεζας στις αγορές βγήκε και η Eurobank με την έκδοση καλυμμένου ομολόγου. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, η τράπεζα είχε δώσει εντολή σε Barclays, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan, Natwest Markets και UBS να οργανώσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ανά την Ευρώπη.
Σύμφωνα με το Reuters, άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το τριετές καλυμμένο ομόλογο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, της Eurobank. Oι προσφορές για το καλυμμένο ομόλογο έχουν ξεπεράσει ήδη το 1,25 δισ. ευρώ.
Το guidance για το κόστος της έκδοσης υποχωρεί στο 3%, με το κουπόνι της έκδοσης να κινείται κοντά στο 2,75%, από τις αρχικές «σκέψεις» τιμολόγησης κοντά στο 3,25%, λόγω της αυξημένης προσφοράς.
Η αποτίμηση του τίτλου αναμένεται σήμερα. Ο τίτλος, που ωριμάζει στις 2 Νοεμβρίου του 2020, θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.
Σχέδια γίνονται και στην Τράπεζα Πειραιώς ενώ και πάντα είναι σε ισχύ η έγκριση της ΓΣ της Alpha Bank προς τη διοίκηση της τράπεζας για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού ύψους 500 εκατ. ευρώ όταν αυτή κρίνει ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες.
Οι ομολογιακές εκδόσεις αναμένεται να βελτιώσουν περαιτέρω τη ρευστότητα των τραπεζών προκειμένου να επανεργοποιηθούν οι χορηγήσεις, το οποίο αποτελεί ζητούμενο τόσο των επιχειρήσεων όσο και τον τραπεζών που καλούνται να αυξήσουν τη λειτουργική κερδοφορία τους.
in.gr
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του μήνα [Μάρτιος 2026]
- ΣΥΡΙΖΑ: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας, με κανέναν τρόπο, στα αμερικανοϊσραηλινά πολεμικά σχέδια
- Ιράν: Αναστέλλονται οι πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή
- ΕΛ.ΑΣ: 3 συλλήψεις, 128 προσαγωγές στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για τα Τέμπη – Βρέθηκαν μολότοφ σε στοά στην Ερμού
- Υπ. Ναυτιλίας: Σε αυξημένη επιφυλακή – Επαφή με ελληνικά πλοία σε Περσικό Κόλπο και Στενά του Ορμούζ
- Το buy out και όλες οι λεπτομέρειες στο συμβόλαιο του Ρόμπινσον – Ποια είναι τα δεδομένα στο deal με την Παρί

