Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλούνται ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, Ιάσονας Φωτήλας, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, σε υπολειτουργία βρίσκεται η αιματολογική κλινική καθώς έχει συγχωνευτεί λόγω ελλείψεως προσωπικού, με αποτέλεσμα να λειτουργεί αυτή τη στιγμή μόνο με δύο επικουρικούς ιατρούς. Δεν υπάρχει διευθυντής και οι εισαγωγές και οι νοσηλευόμενοι μειώνονται συνεχώς.

Πρόβλημα υπάρχει και με τις εφημερίες καθώς το Νοσοκομείο λόγω ελλείψεως προσωπικού δεν εφημερεύει σε 24ωρη βάση παρά μία φορά ανά τέσσερις μέρες.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό θέμα είναι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και σε υλικά χειρουργείων με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία και οι καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ακόμα, οι δύπο βουλευτές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ανανέωση των συμβολαίων συντήρησης των μηχανημάτων.

«Κε Υπουργέ, η κατάσταση που επικρατεί στο ΓΟΝΚ Νοσοκομείο είναι άκρως απογοητευτική και πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύσεις προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι εικόνες που μας καταγγέλλονται και ντροπιάζουν το Σύστημα Υγείας αλλά και ολόκληρη την χώρα μας. Αφήστε επιτέλους το fb και πιάστε τα προβλήματα που χρειάζονται άμεση επίλυση», διαμηνύουν οι κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr