
Αγιος Βασίλης σε 250.000 νοικοκυριά αν επιτευχθεί το υπερπλεόνασμα
Στο Οικονομικών επιτελείο της κυβέρνησης δηλώνουν αισιόδοξοι ότι και το υπερπλεόνασμα θα επιτευχθεί και περίπου 250.000 νοικοκυριά θα λάβουν ένα έκτακτο βοήθημα την περίοδο των Χριστουγέννων.
Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το κατά πόσο ο εφετινός προϋπολογισμός θα έχει υπερπλεόνασμα 2,21% αντί 1,75% που ήταν ο στόχος προκειμένου να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε νοικοκυριά που βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αυτό διότι στην Καραγεώργη Σερβίας αναμένουν με αγωνία τα στοιχεία από τις τράπεζες για το πως πήγε η πληρωμή της 1η δόσης ΕΝΦΙΑ και της 2ης δόσης του φόρου εισοδήματος στις 29 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τον Νοέμβριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις καθώς θα γνωρίζουν στο Υπ. Οικονομικών τι θα έχει εισπράξει το κράτος από την 3η και τελευταία δόση του Φόρου Εισοδήματος και την αντίστοιχη του ΕΝΦΙΑ.
Στο Οικονομικών επιτελείο της κυβέρνησης δηλώνουν αισιόδοξοι ότι και το υπερπλεόνασμα θα επιτευχθεί και περίπου 250.000 νοικοκυριά θα λάβουν ένα έκτακτο βοήθημα την περίοδο των Χριστουγέννων.
Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα»
- ΕΣΥ: Νοσηλεύτρια στο ΤΕΠ Ρεθύμνου εξηγεί γιατί παραιτήθηκε μετά από 20 χρόνια
- Γιορτή σήμερα 5 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Δεν κέρδισε, αλλά έφυγε χαρούμενη σε απίθανο ματς
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]
- Fitch: Μπαίνει στο «μικροσκόπιό» της η ελληνική οικονομία
- Το συγκινητικό αντίο του Πολονάρα στο μπάσκετ: «Να με θυμάστε γι’ αυτό που ήμουν»


