Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Μια βόλτα με την υπό εξέλιξη αυτόνομη τεχνολογία της Toyota [Video]

Μια βόλτα με την υπό εξέλιξη αυτόνομη τεχνολογία της Toyota [Video]

Ο ιαπωνικός όμιλος έδωσε στη δημοσιότητα video με την πρόοδο εξέλιξης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που από το 2020 θα αποτελούν μέρος του εξοπλισμού μοντέλων του.


Το κέντρο ερευνών του ιαπωνικού ομίλου το οποίο επιφορτίζεται με την εξέλιξη των προηγμένων τεχνολογιών που θα βρεθούν, στο κοντινό μέλλον, στο εξοπλιστικό παλμαρέ των αυτοκινήτων της Toyota όσο και της Lexus, αποκάλυψε, μέσω video την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης και όπου υποβάλλει το δοκιμαστικό πρωτότυπο που έχει εξελιχθεί για αυτό τον σκοπό (το οποίο παρεμπιπτόντως εξοπλίζεται με δύο τιμόνια) σε μια σειρά από δοκιμές.

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει η Toyota το οποίο φέρει την κωδική ονομασία Platform 2.1, διαθέτει σύμφωνα με το σκεπτικό των Ιαπώνων δύο προγράμματα αυτόνομης οδήγησης, τα οποία ονομάζονται Chauffeur και το Guardian. Στη λειτουργία Guardian το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης συνεργάζεται με τον οδηγό δίνοντάς του την πρωτοβουλία της οδήγησης ωστόσο παραμένέι ενεργό και παρεμβαίνει στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει εγκαίρως σε έναν ενδεχόμενο κίνδυνο.

Σε αυτή τη λειτουργία το σύστημα αυτόνομης οδήγησης μπορεί να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του αυτοκινήτου και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο σύμφωνα με το video, αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις από τον οδηγό. Στη λειτουργία Chauffeur το αυτοκίνητο έχει τον πλήρη έλεγχο εξαρχής χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση του οδηγού εφόσον ο ίδιος δεν το επιθυμεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις συστάσεις της Toyota, το σύστημα αισθητήρων με τεχνολογία laser που λειτουργεί ως ραντάρ μετρώντας τις αποστάσεις από ενδεχόμενα κινούμενα ή ακίνητα εμπόδια, έχει εμβέλεια μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως και να έχει, το σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι η Toyota έχει ήδη θέσει το 2020 ως κομβικό σημείο για τις αυτόνομες εξελίξεις της γκάμας της, με τους Ιάπωνες να επιφυλάσσουν πολλές καινοτόμες πρεμιέρες τις οποίες θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο λόγος που το αυτόνομο δοκιμαστικό πρωτότυπο Lexus έχει δύο τιμόνια είναι ότι οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε αμερικανικό έδαφος όπου σε πολλές πολιτείες η νομοθεσία απαιτεί να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ανάληψης του ελέγχου από τον οδηγό. Έτσι προκειμένου η Toyota να μπορεί να έχει έναν πραγματικά αμέτοχο δοκιμαστή στο δεξί κάθισμα αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα δεύτερο τιμόνι στο αριστερό.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ατρόμητος – Λαμία

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατρόμητος - Λαμία για την Σούπερ Λίγκα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024