Σε πέντε ανήλθαν οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Σε πέντε ανήλθαν οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας σύμφωνα με τελευταία στοιχεία επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για άτομα άνω των 70 ετών που εμφάνισαν συμπτώμα από το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Σε πέντε ανήλθαν οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας σύμφωνα με τελευταία στοιχεία επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για άτομα άνω των 70 ετών που εμφάνισαν συμπτώμα από το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Από την αρχή της χρονιά έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής συνολικά 47 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 28 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ηλείας και Κορινθίας.
Εκτός της Ελλάδας κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία, στη Ρουμανία, στην Αυστρία και στην Ουγγαρία.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει την ανάγκη λήψης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια και τονίζει ότι «αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, ιδιαίτερα ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας και δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από ιό ΔΝ και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές».
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Βασίλης Μπισμπίκης εύχεται χρόνια πολλά στον γιο του, Μιχάλη – «Σπλάχνο μου»
- Αγρότες: Αυτή είναι αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη – Ποιος πήρε τη θέση του Ανεστίδη
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0 σετ: Νικητές στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
- Για δολοφονημένους καλλιτέχνες στους δρόμους του Ιράν κάνει λόγο η οργάνωση Artists at Risk Connection
- Νόμπελ Ειρήνης: Το δώρο της Ματσάδο στον Τραμπ είναι σπάνιο, αλλά έχει ξανασυμβεί
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός Βεντούρα, φαβορί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή


