
Οι Anonymous Greece διέρρευσαν έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος – Τράπεζα: Είναι αναρτημένα στο Διαδίκτυο
Οι Anonymous Greece έκαναν πράξη τις απειλές που εξαπέλυαν τις τελευταίες μέρες με στόχο την ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησαν από την διαρροή εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος. Αναρτημένα στο Διαδίκτυο τα στοιχεία, απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι Anonymous Greece έκαναν πράξη τις απειλές που εξαπέλυαν τις τελευταίες μέρες με στόχο την ελληνική κυβέρνηση και ξεκίνησαν από την διαρροή εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος. Αναρτημένα στο Διαδίκτυο τα στοιχεία, απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι χάκερ είχαν προειδοποιήσει για τη συγκεκριμένη ενέργεια από την Δευτέρα με μήνυμά τους στο Facebook που έγραφε: «Αρχεία (10 GB) από κυβερνητικούς servers θα γίνουν διαρροή αύριο. Θα ανεβάσουμε links για το κατέβασμα τους. Έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα κατεβάσει».
Με σχετική ανάρτηση το βράδυ της Δευτέρας ανέφεραν ότι «Οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω των μεγάλων μεγεθών τους. Θα ακολουθήσουν πολλά» και στη συνέχεια παραθέτουν το λινκ για το κατέβασμα των αρχείων.
Τράπεζα της Ελλάδος: Ανυπόστατοι ισχυρισμοί
Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι τα στοιχεία που ισχυρίζονται ότι υπέκλεψαν και έδωσαν στη δημοσιότητα οι Anonymous Greece είναι ανακοινώσιμα και αναρτημένα για το κοινό στον δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Συνεπώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής είναι παντελώς ανυπόστατοι.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τράπεζας:
«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».
- Κυπριακό: Δεν αναμένεται νέο σχέδιο τύπου Ανάν, δηλώνει ο Ερχιουρμάν
- ΗΠΑ: Επιβάτιδα γέννησε εν πτήσει υγιέστατο κοριτσάκι 2,5 κιλών
- Μάλτα: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αμπέλα
- Ινδονησία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε σύγκρουση τρένων – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών