Απευθείας χρηματοδότηση των περιφερειών από την ΕΕ ζήτησε ο Κ.Αγοραστός
Υπέρ της απευθείας σύνδεσης και χρηματοδότησης των περιφερειών από την ΕΕ και όχι μέσω των κρατών-μελών «που διαφοροποιεί πολλές φορές και αλλοιώνει το θετικό τού αποτελέσματος», όπως είπε χαρακτηριστικά, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες.
Υπέρ της απευθείας σύνδεσης και χρηματοδότησης των περιφερειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μέσω των κρατών-μελών «που διαφοροποιεί πολλές φορές και αλλοιώνει το θετικό τού αποτελέσματος», όπως είπε χαρακτηριστικά, τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Επιτροπής των Περιφερειών, στις Βρυξέλλες.
«Αυτό το μήνυμα πρέπει να το στείλουμε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ» προέτρεψε ο κ. Αγοραστός και χαρακτήρισε αναγκαία την ενίσχυση των περιφερειών γιατί, όπως σημείωσε, «οι περιφέρειες στην ΕΕ είναι διαφορετικών ταχυτήτων και δυνατοτήτων βάσει των αρμοδιοτήτων και του βαθμού ελευθερίας που τους δίνει η κυβέρνηση κάθε χώρας».
Επίσης, στην παρέμβασή του, ο κ. Αγοραστός τάχθηκε υπέρ κοινής φορολογικής πολιτικής στην ΕΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όταν ο Κριστιάνο γράφει ιστορία: Ο ταχύτερος παίκτης που έφτασε στις 1.300 συμμετοχές
- Στην ομιλία του για την Πρωτοχρονιά, ο Σι Τζινπίνγκ δεσμεύεται να επανενώσει την Ταϊβάν με την Κίνα
- Ναύπακτος: Θρίλερ με τα δύο αδέρφια που βρέθηκαν νεκρά μετά από φωτιά – Οι πέντε διαθήκες και η άφαντη οικιακή βοηθός
- Ιράν: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικό κτίριο – Τέταρτη ημέρα των κινητοποιήσεων
- «Ονειρικό σενάριο» για Ρόμα και Σαλάχ των 24 εκατ. τον χρόνο
- Κηδεία Μπριζίτ Μπαρντό – Ανεπιθύμητος ο Μακρόν, παρούσα η ακροδεξιά ηγέτιδα Λε Πεν
