Έντι Ράμα: H Eλλάδα ο μόνος γείτονας με τον οποίο έχουμε διμερή προβλήματα
Την Ελλάδα κατονόμασε ως την μοναδική γειτονική χώρα με την οποία η Αλβανία έχει διμερή προβλήματα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, αναπτύσσοντας τη Δευτέρα στο αλβανικό κοινοβούλιο τις προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησής του.
Την Ελλάδα κατονόμασε ως την μοναδική γειτονική χώρα με την οποία η Αλβανία έχει διμερή προβλήματα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, αναπτύσσοντας τη Δευτέρα στο αλβανικό κοινοβούλιο τις προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησής του.
Πρόσθεσε επ’ αυτού ότι τα Τίρανα επιθυμούν «αμοιβαία φιλία, αντίστοιχη δέσμευση και διμερή συνεργασία».
Αναφερόμενος στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα δεσμεύθηκε ότι θα είναι «διαρκώς αυξανόμενο» το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της και την χαρακτήρισε «μέσο για την προώθηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».
Έσπευσε, δε, να σημειώσει ότι «η Αλβανία, ανεξαρτήτως των προβλημάτων και αναγκών της, δε θα κλείσει ποτέ, ούτε τα μάτια και ούτε το στόμα, σε υπεράσπιση των αληθειών και των δικαιωμάτων της».
Εξέφρασε, τέλος την εμπιστοσύνη του ότι το μέλλον «θα επιφέρει τις επιθυμητές λύσεις για τις δύο πλευρές», προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις θα ανέλθουν σε νέο στρατηγικό επίπεδο φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας μέσω πραγματικού διαλόγου και όχι με άστοχες δηλώσεις».-
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΕΚ: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (pic)
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων

