
Συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική θα παρουσιάσει η ΝΔ
Συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική που θα εδράζεται στο τρίπτυχο πρόληψη - κατάσβεση – αποκατάσταση θα παρουσιάσει η ΝΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ειπώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κ.Μητσοτάκης με αντικείμενο τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις προτάσεις του για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Φυσικά δεν έλειψε η κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς με την κάλυψη από τα ενάερια μέσα να κρίνεται ανεπαρκής.
Συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική που θα εδράζεται στο τρίπτυχο πρόληψη – κατάσβεση – αποκατάσταση θα παρουσιάσει η ΝΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ειπώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κ.Μητσοτάκης με αντικείμενο τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις προτάσεις του για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Φυσικά δεν έλειψε η κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς με την κάλυψη από τα ενάερια μέσα να κρίνεται ανεπαρκής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στη διάρκεια της σύσκεψης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος υπό τον Κ.Μητσοτάκη, επισημάνθηκε ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών που έπληξε τη χώρα το φετινό καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι ήταν μια περίοδος με βροχές και υγρασία, ενώ ανεπαρκής κρίθηκε και η κάλυψη από τα εναέρια μέσα, δεδομένου ότι στα αεροπλάνα τύπου Canadair παρατηρήθηκε έλλειψη ανταλλακτικών, ενώ καθυστέρησε σημαντικά η ενοικίαση -και κατά συνέπεια- η παραλαβή των ελικοπτέρων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις έξι προτάσεις που έχει καταθέσει για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Συγκεκριμένα, πρότεινε:
– Προληπτικό καθαρισμό των δασών από οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως εύφλεκτη ύλη. Διάνοιξη και άλλων αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων και τοποθέτηση δεξαμενών ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων.
– Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και συγκρότηση ειδικού σώματος δασοκομμάντος εντός της Πυροσβεστικής, οι οποίοι θα παρεμβαίνουν άμεσα στο αρχικό στάδιο της πυρκαγιάς, πριν αυτή εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα.
– Αναβάθμιση των εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.
– Χρήση μέσων σύγχρονης τεχνολογίας που θα βοηθούν στον έγκαιρο εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο.
– Καλύτερο συντονισμό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικής, Δασικής Υπηρεσίας, Αυτοδιοίκησης, κλπ), υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
– Έμφαση στη συγκράτηση των εδαφών και στα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Αποτροπή των όποιων καταπατήσεων και της βοσκής και τεχνητή αναδάσωση με βάση και τις επιταγές του Συντάγματος, μόνο όταν διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνεται φυσική αναδάσωση.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει μια συνολική πλατφόρμα για τη δασική πολιτική που θα εδράζεται στο τρίπτυχο πρόληψη – κατάσβεση – αποκατάσταση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο – Μεταφορά μέσω θαλάσσης
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»




