Πέθανε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι»
Ο αμερικανός σκηνοθέτης Τόμπι Χούπερ, που έγινε γνωστός από τις ταινίες τρόμου (The Texas Chain Saw Massacre) και «Το πνεύμα του Κακού» (Poltergeist) πέθανε το Σάββατο στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 74 ετών, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Ο αμερικανός σκηνοθέτης Τόμπι Χούπερ, που έγινε γνωστός από τις ταινίες τρόμου «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» (The Texas Chain Saw Massacre) και «Το πνεύμα του Κακού» (Poltergeist) πέθανε το Σάββατο στην Καλιφόρνια, σε ηλικία 74 ετών, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Η αιτία θανάτου του δεν έγινε γνωστή, όπως αναφέρει το περιοδικό Variety, με ειδήσεις από το Χόλιγουντ.
Γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου του 1943, στο Όστιν του Τέξας, ο Χούπερ ξεκίνησε την καριέρα του ως καθηγητής σε κολέγιο και οπερατέρ σε ταινίες ντοκιμαντέρ, πριν πραγματοποιήσει το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1969, με το Eggshells, ένα σχεδόν πειραματικό φιλμ γύρω από τις αλλόκοτες εμπειρίες μια παρέας χίπις σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος.
Το 1974 σκηνοθέτησε τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι», από τις πλέον εμβληματικές ταινίες τρόμου. Η προβολή της ταινίας, η οποία κόστισε λιγότερο από 300.000 δολάρια, απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες εξαιτίας των σκηνών υπερβολικής βίας, αλλά όπως γράφει το περιοδικό, ήταν μια από τις πιο εμπορικές ταινίες του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου την δεκαετία του ’70.
Το 1986 ο Χούπερ σκηνοθέτησε και τη συνέχεια της ταινίας αυτής, τον «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι Ν.2», που όμως είχε μικρότερη επιτυχία.
Το 1982 σκηνοθέτησε το Poltergeist, με σεναριογράφο και παραγωγό τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο προϋπολογισμός της ταινίας ήταν 11 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με την IMDb, οι εισπράξεις από την πώληση των εισιτηρίων ανήλθαν σε 76,6 εκατ.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Σεισμός τώρα στην Κω
- 6G: Μάχη για δύο στην κούρσα – Οι δύο υπερδυνάμεις που ανταγωνίζονται
- Όλα τα γκολ της αγωνιστικής σε πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442