ΝΔ: Άφαντες βασικές ειδικότητες από το ΠΕΔΥ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Για έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων από τη Μονάδα του ΠΕΔΥ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κάνουν λόγο σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσονας Φωτήλας.
Για έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων από τη Μονάδα του ΠΕΔΥ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κάνουν λόγο σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσονας Φωτήλας.
Οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας της ΝΔ κατηφορούν κάνουν λόγο «κοροϊδία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» όσον αφορά τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας του ΠΕΔΥ.
Σύμφωνα με πληφορορίες που επικαλούνται οι δύο βουλευτές, παρά την έναρξη της 24ωρης λειτουργίας της δομής στις 11 Ιουλίου, υπολείπεται βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως δερματολόγου, ψυχίατρου, γυναικολόγου και οφθαλμίατρου. Αυτό έχει ως συνέπεια ασθενείς να συσσωρεύονται σε ουρές αναμονής για την εξυπηρέτησή τους στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και την ολοένα και μικρότερη προσέλευση των ασθενών στη συγκεκριμένη υγειονομική μονάδα.
«Η μονάδα σε καμία περίπτωση δεν ήταν έτοιμη να λειτουργήσει καθώς όλη αυτή η απουσία των ιατρών δεν εξασφαλίζει ούτε καν την εύρυθμη λειτουργία της πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας», υποστηρίζει η ΝΔ κάνοντας λόγο για θυσία της υγείας στον βωμό της επικοινωνιακής πολιτικής.
Οι κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας καλούν την κυβέρνηση να προσφέρει ολοκληρωμένες και καθολικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας στον ελληνικό λαό και ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Υγείας πότε θα καλυφθούν τα κενά στο ΠΕΔΥ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Το 30% που λείπει: Πώς η κατάρρευση των γεννήσεων τινάζει στον αέρα την αγορά εργασίας
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στόχευσαν ισραηλινό μαχητικό F-16 – «Δεν υπέστη ζημιά», απαντά το Τελ Αβίβ
- Νέο βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα μπροστά από τη Βουλή – Τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά την φονική σύγκρουση
- Νικηφόρα έκλεισε τη σεζόν ο Πανιώνιος (3-0), «άλμα» παραμονής η Ελλάς Σύρου (1-0)
- Ήλιος, θάλασσα, τέχνη και σεξ – Όταν ο Πικάσο και η Λι Μίλερ πήγαν διακοπές υπό τη σκιά του φασισμού
- Αστυνομικός για το τροχαίο στη Βουλή: Ακολουθούσα ύποπτο όχημα – Αρνούμαι την κατηγορία θανατηφόρας επικίνδυνης οδήγησης
