Μέρκελ για Τραμπ: Είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και πρέπει να τον σεβαστούμε
H καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κι ακόμα κι αν η ίδια έχει διαφορετική άποψη με εκείνον σε πολλά θέματα πολιτικής. «Εντέλει, κέρδισε τις εκλογές βάσει του αμερικανικού εκλογικού νόμου κι αυτό σημαίνει ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και ότι σε αυτό το πρόσωπο πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός, ανεξαρτήτως του πώς εγώ αξιολογώ τις απόψεις του», είπε.
H καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ κι ακόμα κι αν η ίδια έχει διαφορετική άποψη με εκείνον σε πολλά θέματα πολιτικής.
Η Μέρκελ, που πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου με στόχο μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία, αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις των αντιπάλων της Σοσιαλδημοκρατών να αντισταθεί στην απαίτηση του Τραμπ προς τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις δαπάνες τους για την Άμυνα.
Αντιθέτως, επισήμανε την ισχύ των σχέσεων της Γερμανίας με τις ΗΠΑ παρά τις διαφορές μεταξύ Βερολίνου – Ουάσιγκτον σε θέματα πολιτικής.
«Στη περίπτωση του προέδρου των ΗΠΑ, όποιες διαφορές κι αν ενδεχομένως υπάρχουν μεταξύ μας, αναγνωρίζω ότι (κατάφερε) να επικρατήσει σε μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση. Δεν του προσφέρθηκε (η νίκη) σε ασημένιο πιάτο» τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
«Εντέλει, κέρδισε τις εκλογές βάσει του αμερικανικού εκλογικού νόμου κι αυτό σημαίνει ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και ότι σε αυτό το πρόσωπο πρέπει να επιδεικνύεται ο προσήκων σεβασμός, ανεξαρτήτως του πώς εγώ αξιολογώ τις απόψεις του», συμπλήρωσε.
ΑΠΕ/Reuters
- Ινδία: Καταργεί από Δευτέρα τα ανώτατα όρια στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού
- Τι λένε οι αναλυτές για την επίθεση του Ιράν στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)


