Bild: Σχέδιο Σόιμπλε για χρήση πόρων του ESM από τις χώρες της Ευρωζώνης
O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζει μια πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι χώρες του νότου της Ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους πόρους του ESM για να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους κατά τη διάρκεια υφέσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζει μια πρόταση σύμφωνα με την οποία οι χώρες του νότου της Ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να ενισχύσουν τις επενδύσεις κατά τη διάρκεια υφέσεων, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.
Εάν το ρεπορτάζ της Bild, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της, επιβεβαιωθεί, το σχέδιο θα αποτελέσει σημαντική στροφή πολιτικής για τον Σόιμπλε, ο οποίος έως πρόσφατα εναντιωνόταν στη μεταφορές πόρων από τις πιο πλούσιες χώρες της ευρωζώνης σε λιγότερο εύπορα μέλη, όπως η Ελλάδα.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Η Bild αναφέρει ότι ο Σόιμπλε σκοπεύει να παρουσιάσει την πρόταση αυτή μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου και τις οποίες αναμένεται να κερδίσει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Σε αντάλλαγμα για μια πιο ευέλικτη πρόσβαση στους πόρους του ESM ο γερμανός υπουργός θέλει να αποκτήσει το Ταμείο μεγαλύτερο λόγο στα χρέη και τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών.
- Ρουμανία – Ελλάδα 9-18: Συνέχισε το απόλυτο των νικών η Εθνική πριν τον ημιτελικό με την Ουγγαρία
- Κινδύνευσαν αεροσκάφη με σύγκρουση κατά τη διάρκεια του black out στο FIR Αθηνών;
- ΑΕΚ – Καρδίτσα 88-73: Πήρε τον «εμφύλιο» με ηγέτη τον Λεκαβίτσιους
- The Number Of The Beast: Το εμβληματικό άλμπουμ των Iron Maiden επιστρέφει στο προσκήνιο – 44 χρόνια από την κυκλοφορία του
- Ιράν: Σε 3.117 ανήλθαν οι νεκροί στις διαδηλώσεις, λέει η κρατική τηλεόραση
- «Την χτυπούσε και της ξύριζε το κεφάλι» – Γυναίκα στη Βρετανία ζούσε υπό συνθήκες σκλαβιάς για πάνω από 25 χρόνια

