Τσιμεντένια ράμπα θα κατασκευαστεί στο λιμάνι της Κω
Ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Κω, η αυτοψία από τους λιμενολόγους του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων. Ο κρηπιδότοιχος του λιμανιού έχει αντέξει και έτσι αποφασίστηκε να κατασκευαστεί προσωρινά μια τσιμεντένια ράμπα ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοϊας.
Ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Κω, η αυτοψία από τους λιμενολόγους του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, με την παρουσία του γγ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστου Λαμπρίδη και του γγ Υποδομών, Γιώργου Δέδε.
Μετά από ενδελεχή έλεγχο από εξειδικευμένους δύτες, ο κρηπιδότοιχος του λιμανιού έχει αντέξει. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτιής του Υπουργείου Ναυτιλίας αποφασίστηκε να κατασκευαστεί προσωρινά μια τσιμεντένια ράμπα -καθώς μεγάλο μέρος στο εσωτερικό του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση- ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοϊας.
Το συντονισμό του συγκεκριμένου έργου που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μπορέσει να παραδοθεί το συντομότερο, θα έχει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες. Στη συνέχεια αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του λιμανιού.
Προς το παρόν, η ενδο-δωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς και η σύνδεση με την Τουρκία, διεξάγεται από τον προβλήτα της ΔΕΗ, ενώ τα μεγάλα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που συνδέουν την Κω με τον Πειραιά προσεγγίζουν στο λιμάνι της Κεφάλου και στο Μαστιχάρι, κατά περίπτωση.
Λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν τη μετάβαση των επιβατών από και προς το λιμάνι της Κω.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
- Διακοπές στη κόλαση: Γιατί επισκεπτόμαστε αξιοθέατα που έγιναν ακρότητες
- Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος: Για πρώτη φορά περικυκλωμένο από ΜΑΤ το μνημείο στα Εξάρχεια

