Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:50 διαμορφώνεται στις 826,44 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,15%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 140,18 εκατ. ευρώ.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:50 διαμορφώνεται στις 826,44 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,15%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 140,18 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,40%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+4,43% στα 1,65 ευρώ), της Πειραιώς (+0,45% στα 0,222 ευρώ) και της Alpha Bank (+0,45% στα 2,21 ευρώ).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-0,89% στα 2,22 ευρώ), του ΟΠΑΠ (-0,80% στα 9,91 ευρώ) και της Τιτάν (-0,80% στα 24,80 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (+0,28%) και της Τεχνολογίας (+0,26%), ενώ τις μεγαλύτερε απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-0,60%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,57%).
Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 21 πτωτικά και 24 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +9,99% και Ίλυδα +9,85%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Παϊρης -8,27% και Ιατρικό -3,60%.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου κινείται σταθεροποιητικά. Σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,1364 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 128,42 γεν, στο 0,8779 με τη στερλίνα και στο 1,0944 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,29% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 113,009 γεν.
Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο 0,05% και διαμορφώνεται στα 1,2946 δολάρια.
Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά
Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, που προσέφεραν στήριξη στην αγορά στην αρχή του μήνα.
Στις 10:20 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση κατά 0,4%, ενώ πτωτικά κινούνταν οι μετοχές και τα blue-chips της ευρωζώνης. Ο βρετανικός δείκτης FTSE σημείωσε πτώση 0,5%.
Χθες, οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, χάρη στο ράλι των τιμών του αργού και την ενίσχυση των τραπεζικών μετοχών.
Σε αρνητικό έδαφος κινούνταν σήμερα οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών και των τραπεζών, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και αερίου σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 0,3%.
Η EDP σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 3,8% αφού η ισπανική Gas Natural προσέγγισε την πορτογαλική εταιρία για μια συγχώνευση ύψους 40 δισεκ. δολαρίων που θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη επιχείρηση κοινής ωφελείας βάσει κεφαλαιοποίησης. Η μετοχή της Gas Natural σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…

