Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να διενεργεί ελέγχους στις ξένες επενδύσεις
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν το σχέδιο για ελέγχους στις ξένες επενδύσεις σε κλάδους στρατηγικής σημασίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ προκειμένου να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό επί ίσοις όροις για τις ευρωπαϊκές εταιρίες.
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν το σχέδιο για ελέγχους στις ξένες επενδύσεις σε κλάδους στρατηγικής σημασίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ προκειμένου να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό επί ίσοις όροις για τις ευρωπαϊκές εταιρίες.
Προσερχόμενος στην πρώτη του συνάντηση με τους ηγέτες των άλλων 27 κρατών της ΕΕ, ο Μακρόν δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, αλλά χρειάζονται περιορισμοί στις ξένες επενδύσεις σε ορισμένους κλάδους «διότι άλλοι δεν σέβονται τους κανόνες».
Αναφερόμενος στο εμπόριο, είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στους φόβους των πολιτών σχετικά με την απορύθμιση που φέρνει η παγκοσμιοποίηση.
Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι «ανοιχτή» στις ελεύθερες ανταλλαγές, αλλά να σέβεται ορισμένους κανόνες, να γίνει «άνοιγμα» σε συγκεκριμένες αγορές, αλλά «λελογισμένο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
- Η ΕΕ ζητά πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου – Αλλά καλεί το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων
- Ρόμα-Γιουβέντους 3-3: Ο Γκάτι μπήκε στο 88’ και στο 90+3’ «πάγωσε» τους γηπεδούχους
- Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ψάχνει τα Adidas παπούτσια του σε μια νέα καμπάνια – Μήπως του τα έκλεψε η Κένταλ Τζένερ;

