
Αισιόδοξος ο Μοσκοβισί βλέπει συμβιβασμό στο Eurogroup
Αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εμφανίζεται ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος αξιωματούχος εκτίμησε επίσης ότι θα βρεθεί «δίκαιη λύση» για την υπόθεση του χρέους.
Αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εμφανίζεται ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος αξιωματούχος εκτίμησε επίσης ότι θα βρεθεί «δίκαιη λύση» για την υπόθεση του χρέους.
«Κανένας δεν θέλει πια περικοπή του χρέους. (Το θέμα τώρα) είναι ελάφρυνση του χρέους -για παράδειγμα, μεγαλύτερη προθεσμία αποπληρωμής» είπε ο Μοσκοβισί στον όμιλο γερμανικών εφημερίδων Funke.
Η Ελλάδα, τόνισε, θα πρέπει να επιβραβευθεί για το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου.
«Τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση» εκτίμησε.
Οι δηλώσεις του Επιτρόπου της ΕΕ συνάδουν με αυτές άλλων αξιωματούχων που προέβλεπαν τη Δευτέρα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα καταλήξουν σε συμβιβασμό, ενώ οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα έρθουν αργότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Fed: Στο μικροσκόπιο της οι μεγάλες τράπεζες για την έκθεσή τους στην ιδιωτική πίστη
- Νέος Κόσμος: Σακούλες με μολότοφ κατέσχεσαν λίγο πριν το Χριστός Ανέστη – Αποκλειστικές εικόνες
- Τράπεζα της Αγγλίας: Συναγερμός για το Mythos της Anthropic
- Γιορτή σήμερα 12 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]
- Ο Μπέζος «κλέβει» ταλαντούχο στέλεχος από την OpenAI



