Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πολιτικό Σινεμά: Εκδηλώσεις του Ιδρύματος Friedrich-Edbert-Stiftung στην Αθήνα

Μια σειρά εκδηλώσεων του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα με τον τίτλο «Πολιτικό Σινεμά» ξεκίνησε το 2015, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου προβάλλονται ταινίες για επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Μετά από κάθε προβολή, ακολουθεί́  συζήτηση με τον σκηνοθέτη και προσωπικότητες της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών.

Μια σειρά εκδηλώσεων του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα με τον τίτλο «Πολιτικό Σινεμά» ξεκίνησε το 2015, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου προβάλλονται ταινίες για επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Μετά από κάθε προβολή, ακολουθεί́ συζήτηση με τον σκηνοθέτη και προσωπικότητες της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών. Την επιμέλεια προβολών και εκδηλώσεων έχει η Δήμητρα Κουζή.

Στις 19 Ιουνίου, στις 20.00, το Πολιτικό Σινεμά παρουσιάζει την ταινία The Venice Syndrome/
Το παράδειγμα της Βενετίας (82′, Γερμανία 2012) του Αντρέας Πίχλερ, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Βουλιάζοντας από την ανάπτυξη στην πιο τουριστική πόλη του κόσμου η ταινία παρουσιάζει το παρασκήνιο της βιομηχανίας του τουρισμού και του Real Estate.

Βενετία: μια πόλη μουσείο, ο πιο ρομαντικός προορισμός για τους Ευρωπαίους, το όνειρο κάθε Αμερικανού, η φαντασίωση κάθε Ιάπωνα. Όταν όμως πέσει η νύχτα, η πόλη μετατρέπεται σε φάντασμα. Ολόκληρες γειτονιές εγκαταλείπονται από τους μόνιμους κατοίκους που δεν αντέχουν τις υψηλές τιμές των ακινήτων, τα άδεια κτήρια κέλυφος που διαιωνίζει έναν μύθο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τουριστικής βιομηχανίας.

Με 23 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, δηλαδή πάνω από 60.000 επισκέπτες την ημέρα, η Βενετία εξακολουθεί να αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης για επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Η πόλη όμως παραπαίει υπό το βάρος των θαυμαστών της. Σταδιακά, οι κάτοικοι φεύγουν, αφήνοντάς τη έρμαιο στα πακέτα τουρισμού και την υπερτιμημένη στέγαση. Οι μόνιμοι κάτοικοι σήμερα είναι λιγότεροι από 58.000, – όσοι και μετά τον μεγάλο λοιμό του 1438.

Η ταινία κοιτάει με χιούμορ και διεισδυτικότητα πίσω από τα πακέτα των tour operators και τα κρουαζιερόπλοια, στο παρασκήνιο της βαριάς βιομηχανίας της Βενετίας, τα κέρδη και τις παράπλευρες απώλειες της τουριστικής ανάπτυξης της ιστορικής πόλης.


Στα Ιταλικά και Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, τις προοπτικές, τους κινδύνους και τις προκλήσεις, με καλεσμένους την Ρούλα Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφο, τον Γιώργο Βερνίκο, πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Γενικό Γραμματέα του ΣΕΤΕ και Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, και τον Περικλή Λύτρα, Καθηγητή Τουρισμού, και αναπληρωτή πρόεδρο ΤΕΙ Αθήνας.

Είσοδος δωρεάν

Η επόμενη προβολή είναι το φθινόπωρο του 2017.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134–135, 10435 Κεραμεικός (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024