Οι συνομιλίες μεταξύ του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) και του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι είναι θετικές και συνεχίζονται, δήλωσε τη Δευτέρα η ηγέτιδα του κόμματος Αρλίν Φόστερ.

Οι Συντηρητικοί χρειάζονται τις 10 έδρες του DUP προκειμένου να μπορέσουν να κυβερνήσουν, καθώς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Πέμπτης και οι δύο επικεφαλής των κομμάτων αναμένεται να συναντηθούν στο Λονδίνο αύριο Τρίτη.

«Είχαμε μια θετική συζήτηση με το Συντηρητικό Κόμμα, οι συνομιλίες συνεχίζονται κι ανυπομονώ να μεταβώ στο Λονδίνο αργότερα σήμερα», δήλωσε η Φόστερ.

Η ίδια απέφυγε να πει τι ζητάει ως αντάλλαγμα για τη στήριξη του κόμματός της στους Συντηρητικούς.

Αν και η Τερέζα Μέι είχε σπεύσει να ανακοινώσει μετά τις εκλογές ότι σχηματίζει κυβέρνηση με το DUP, το ίδιο το κόμμα ανακοίνωσε αργότερα ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία, αλλά ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται «σε συζητήσεις».

Πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν, πάντως, σε μια τέτοια συμφωνία, λόγω των αμφιλεγόμενων θέσεων του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ