
Ο Τραμπ αναβάλλει την επίσκεψη στη Βρετανία γιατί φοβάται τις διαδηλώσεις;
Η επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει φέτος ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη Βρετανία αναβάλλεται επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ φοβάται τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian, αν και η Ντάουνινγκ Στριτ διαψεύδει.
Η επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει φέτος ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη Βρετανία αναβάλλεται επειδή ο Ντόναλντ Τραμπ φοβάται τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian, αν και η Ντάουνινγκ Στριτ διαψεύδει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι «τις τελευταίες εβδομάδες» την ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην επίσκεψη αν πρόκειται να υπάρξουν δημόσιες διαμαρτυρίες ευρείας κλίμακας.
Η δήλωση αυτή αιφνιδίασε τη Μέι, αναφέρει η Guardian επικαλούμενη έναν μη κατονομαζόμενο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ. Ωστόσο η συνομιλία δείχνει εξηγεί το γιατί το τελευταίο διάστημα δεν συζητείται πιο εκτεταμένα η επίσκεψη.
Η Μέι προσκάλεσε τον Τραμπ στο Λονδίνο επτά ημέρες μετά την ορκωμοσία του. Ήταν η πρώτη ξένη ηγέτιδα που τον επισκέφθηκε στον Λευκό Οίκο και τότε είχε δηλώσει «ενθουσιασμένη που ο πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση» που του απηύθυνε εκ μέρους της βασίλισσας.
«Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε εικασίες γύρω από το περιεχόμενο ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών» δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου. «Η βασίλισσα έστειλε μια πρόσκληση στον πρόεδρο Τραμπ να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτά τα σχέδια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Data centers: Η αγορά ακινήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Τέμπη: Βίντεο που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία βρέθηκε στο σπίτι δικαστικού πραγματογνώμονα
- Η ΕΠΟ ανακοίνωσε οδηγίες προς τους φιλάθλους που θα πάνε στον Βόλο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson
- Τραμπ vs πρίγκιπα Χάρι – «Πώς τα πάει; Πώς είναι η σύζυγός του;»
- Fed: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλείνει την έρευνα για τον Τζερόμ Πάουελ
- Η υπόκλιση στην Κάρλα, είναι το ποδόσφαιρο (που θέλεις να υπάρχει)…



