Η συγκλονιστική αφήγηση του Μπάρτρα για την επίθεση στη Ντόρτμουντ
Ο Μαρκ Μπάρτρα, ήταν ο μοναδικός σοβαρά τραυματίας, στην βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ. Σχεδόν ενάμισι μήνα μετά, ο Ισπανός παρουσιάζει με καταπληκτική ακρίβεια αυτό που πραγματικά συνέβη στις 11 Απριλίου πριν από τον αγώνα του Champions League εναντίον Μονακό.
Ο Μαρκ Μπάρτρα, ήταν ο μοναδικός σοβαρά τραυματίας, στην βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ. Σχεδόν ενάμισι μήνα μετά, ο Ισπανός παρουσιάζει με καταπληκτική ακρίβεια αυτό που πραγματικά συνέβη στις 11 Απριλίου πριν από τον αγώνα του Champions League εναντίον Μονακό.
«Υπήρχε ένα δυνατό κτύπημα. Ενιωσα σαν ένα καυτό κύμα και ένα μεγάλο πόνο στο χέρι. Τα αυτιά μου βουίζαν. Αρχισα να φωνάζω και παράλληλα άκουγα τις κραυγές των νεαρών παικτών. Φώναζαν, «Μαρκ στο πάτωμα». Σχεδόν είχα παραλύσει, έσταζε αίμα από το χέρι μου», είπε ο Ισπανός αμυντικός μιλώντας στην Sport Bild.
«Μύριζε μπαρούτι, Σκεφτόμουν μονάχα την κόρη μου. Ο πόνος στο χέρι μου ήταν φοβερός, δεν μπορώ να τον περιγράψω με λέξεις. Στη συνέχεια, ο φυσιοθεραπευτή μας που ήταν εκεί μου έδωσε επανειλημμένα χαστούκια και μου φώναζε συνεχώς ότι δεν πρέπει να κοιμηθώ. Γι αυτό το σκοπό μου έριχνε νερό στο πρόσωπο. Πέρασαν δέκα λεπτά, αλλά εγώ νόμιζα ότι ήταν ώρες. Ο μεγάλος φόβος ήταν ότι δεν ξέραμε αν είμαστε ασφαλή ή αν θα υπάρξουν περαιτέρω επιθέσεις. Αυτή η αβεβαιότητα ήταν σχεδόν το χειρότερο», δήλωσε ο Μπάρτρα, που επέστρεψε στο στο τέλος της σεζόν.
Δέκα ημέρες μετά την επίθεση στο λεωφορείο της ομάδας, οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός νεαρού άνδρα 28 ετών με γερμανο-ρωσική υπηκοότητα, του Σεργκέι Β. στο Τουμπίγκεν, μια πόλη 40 χιλιόμετρα από τη Στουτγάρδη, που θεωρήθηκε ύποπτος για την επίθεση.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
«Τέθηκε στο αρχείο» η έρευνα για την αμοιβή του Τονί Εστανγκέ καθώς αποδείχθηκε πως οι υποψίες οφείλονταν σε «νομικό σφάλμα που διαπράχθηκε καλόπιστα».
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας και θα κυνηγήσει την πρωτιά στη regular season της Euroleague, την ώρα που ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι και την 6η θέση.
Ξεχωριστή βραδιά για τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς κόντρα στη Βιλερμπάν έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Euroleague με 300 παιχνίδια στον πάγκο της ίδιας ομάδας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ικανοποιημένος με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν, ωστόσο επεσήμανε ότι τα επόμενα κρίσιμα ματς είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας του στη regular season. - Τι είπε μετά το ματς ο Σάσα Βεζένκοφ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας