ΔΝΤ: Αναγκαία και η ελάφρυνση χρέους για συμμετοχή στο πρόγραμμα
Το ένα εμπόδιο, αυτό της τεχνικής συμφωνίας για την αξιολόγηση, ξεπεράστηκε, αλλά παραμένει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους για να ξεμπλοκάρει η συμμετοχή του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζει προς αποφυγή παρεξηγήσεων εκπρόσωπος του Ταμείου. Η επιμονή αυτή του ΔΝΤ φαίνεται, άλλωστε, και στην κοινή δήλωση των θεσμών για την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, που όπως τονίζουν «θα συμπληρωθεί» από αξιόπιστη στρατηγική για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
Το ένα εμπόδιο, αυτό της τεχνικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ξεπεράστηκε, αλλά παραμένει το ζήτημα διευθέτησης της ελάφρυνσης του χρέους για να ξεμπλοκάρει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ξεκαθαρίζει προς αποφυγή παρεξηγήσεων εκπρόσωπος του Ταμείου, όπως αναφέρει το Reuters.
Η επιμονή αυτή του ΔΝΤ φαίνεται, άλλωστε, και στην κοινή δήλωση των θεσμών για την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, που όπως τονίζουν «θα συμπληρωθεί» από αξιόπιστη στρατηγική για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε, εκπρόσωπος του Ταμείου, η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για την δεύτερη αξιολόγηση διευθετεί το ένα ζήτημα που μπλόκαρε μέχρι στιγμής την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται ακόμη να διευθετηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.
Η προϋπόθεση αυτή τίθεται ξεκάθαρα και στην κοινή δήλωση των θεσμών, την οποία υπογράφει και το ΔΝΤ, όπως αναφέρεται ότι: «Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν γρήγορα αυτό το πακέτο μέτρων. Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία τώρα θα συμπληρωθεί με περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες για μια αξιόπιστη στρατηγική ώστε να διασφαλίζεται ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλί Χαμενεΐ: Ο λάτρης του Τολστόι και του Στάινμπεκ που έγινε αγιατολάχ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση



