Αποχωρεί η Βενεζουέλα από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών
Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) γνωστοποίησε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, κατηγορώντας τον ότι αναμειγνύεται στα εσωτερικά της. Η υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί τον OAS ότι επιχειρεί την ανατροπή της κυβέρνησης και τηρεί λογική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» για τα όσα συμβαίνουν στη Νότιο Αμερική.
Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) γνωστοποίησε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, κατηγορώντας τον ότι αναμειγνύεται στα εσωτερικά της.
Ο Οργανισμός έχει έδρα την Ουάσινγκτον και είναι ο αρχαιότερος διεθνής οργανισμός με τις ρίζες του (όχι όμως και την ημερομηνία ίδρυσής του) να πηγαίνουν πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα.
Πρόσφατα ο OAS αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, όπου δεκάδες είναι οι νεκροί στις καθημερινές συγκεντρώσεις-συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του προέδρου Μαδούρο.
Η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκες κατηγορεί τον OAS ότι επιχειρεί την ανατροπή της κυβέρνησης και τηρεί λογική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» για τα όσα συμβαίνουν στη Νότιο Αμερική.
Η ίδια έδωσε το παράδειγμα των καταγγελιών για αντιδημοκρατικές πρακτικές στην Βραζιλία, όπου το Κογκρέσο καθαίρεσε την πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ για υποθέσεις διαχείρισης δημόσιου χρήματος.
Η πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με το ΔΝΤ ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει το 700% το 2017, ενώ οι ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής και φάρμακα προκαλούν κοινωνική έκρηξη.
Για την Αντιπολίτευση υπεύθυνοι της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής είναι ο Τσάβες και διάδοχός του Μαδούρο και οι οικονομικές τους πολιτικές.
Για τον πρόεδρο Μαδούρο την ευθύνη έχουν οι οικονομικές ελίτ της χώρας που σαμποτάρουν την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόσφατα ο Μαδούρο επιχείρησε να κλείσει το Κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την Αντιπολίτευση, κίνηση την οποία τελικά πήρε πίσω, καλώντας την Αντιπολίτευση -όπως και στο παρελθόν- σε διάλογο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία
- Τεχεράνη: Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα, λόγω ισοτιμίας και ακρίβειας

