Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με τη «Χαμένη Πόλη του Ζ» ξεκίνησε το En Lefko Film Festival

Με τη «Χαμένη Πόλη του Ζ» ξεκίνησε το En Lefko Film Festival

Πρεμιέρα με την ταινία «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» και τον Κωνσταντίνο Τζούμα να φτιάχνει ιστορίες από τους τίτλους των ταινιών του Φεστιβάλ, έκανε το En Lefko Film Festival το βράδυ της Τετάρτης. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Ελληνοαμερικανικού Κολεγίου στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία σκηνοθετών, ηθοποιών και δημοσιογράφων.

Αγγελική Στελλάκη

Πρεμιέρα με την ταινία «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» και τον Κωνσταντίνο Τζούμα να φτιάχνει ιστορίες από τους τίτλους των ταινιών του Φεστιβάλ, έκανε το En Lefko Film Festival το βράδυ της Τετάρτης.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Ελληνοαμερικανικού Κολεγίου στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία σκηνοθετών, ηθοποιών και δημοσιογράφων.

Η ταινία του Τζέιμς Γκρέι (The Immigrant) μάς μεταφέρει στη Βρετανία των αρχών του 20ού αιώνα και στην συναρπαστική ιστορία του εξερευνητή Πέρσι Φόσετ, ο οποίος ταξίδεψε τρεις φορές στον Αμαζόνιο, σε αναζήτηση ενός χαμένου πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ επιφυλάσσει αρκετές πρεμιέρες και περιλαμβάνει ταινίες που δεν έχουν προβληθεί στις αίθουσες, όπως το «Loving» του Τζεφ Νίκολς με τη Ρουθ Νέγκα σε ρόλο Αφροαμερικανής γυναίκας που παλεύει για την αναγνώριση του γάμου της με έναν λευκό στην Αμερική του 1960. Η ερμηνεία της τής χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το τμήμα Small Screen on Big Screen ρίχνει μια ματιά στην «παρεξηγημένη» μικρή οθόνη και περιλαμβάνει πρεμιέρες πολυαναμενόμενων τηλεοπτικών σειρών (όπως τα δύο πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου του Fargo) ή ένα αφιέρωμα στο Twin Peaks που επιστρέφει φέτος στην οθόνη (με τον «Ύποπτο Κόσμο του Τουίν Πικς» και το «Τουίν Πικς: Τα Χαμένα Κομμάτια»). Επίσης, θα προβληθεί η ακυκλοφόρητη μίνι σειρά του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Οχτώ ώρες δεν κάνουν μία μέρα».

Από το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λείπουν ταινίες αφιερωμένες στη μουσική. Από την εναλλακτική σκηνή στην Ελλάδα, μέχρι την τζαζ του Νείλου και από την ιστορία του Death by Audio, τελευταίου underground venue της νεοϋορκέζικης DIY σκηνής μέχρι το ντοκιμαντέρ για τον Μικ Ροκ τον φωτογράφο που έστησε μπροστά στον φακό του μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, οι κινηματογραφικές εικόνες του Φεστιβάλ είναι γεμάτες ήχους και ρυθμό.

Την Πρωτομαγιά πραγματοποιείται το Sunset Disco Set που πραγματοποιείται στον κινηματογράφο Ελληνίς (ακολουθεί προβολή της ταινίας «Πυρετός το Σαββατόβραδο», ενώ μία ημέρα αργότερα, ένα pop up drive in σινεμά κάνει την εμφάνισή του στο θέατρο Λυκαβηττού για την προβολή του «Μπόνι και Κλάιντ» (1967).

Στο ξεκίνημα της κινηματογραφικής καριέρας του Ντενί Βιλνέβ ρίχνει φως το 1ο En Lefko Film Festival. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι τρεις πρώτες ταινίες του καναδού δημιουργού, «32 Αυγούστου», «Η Δίνη» και «Πολυτεχνείο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024