Βέλγιο: Πέντε συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση
Στη σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησαν οι αρχές στις Βρυξέλλες έπειτα από έρευνες καθώς κρίθηκαν ύποπτα για διασυνδέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.
Στη σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησαν οι αρχές στις Βρυξέλλες έπειτα από έρευνες, καθώς κρίθηκαν ύποπτα για διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.
«Συνολικά πέντε άτομα τελούν υπό κράτηση» τόνισε η εισαγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, σημειώνοντας ότι οι συλληφθέντες «κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή σε δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης».
Οι αρχές εντόπισαν δύο περίστροφα, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ναρκωτικές ουσίες.
Η εισαγγελία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας όμως ότι οι εν λόγω έρευνες που έγιναν στις περιοχές Μολενμπέκ, Γκάνσορεν και Ρουσντάλ του Βελγίου δεν σχετίζονται με την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Λεωφόρο των Ηλυσίων στο κέντρο του Παρισιού που είχε αποτέλεσμα έναν αστυνομικό νεκρό.
«Αυτή η υπόθεση είναι τελείως διαφορετική από τις υποθέσεις που σχετίζονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, της 22ης Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες και την επίθεση της 20ης Απριλίου 2017 στο Παρίσι» διευκρίνισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
- Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής διάρκειας
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές προωθήσεις – Ρήγμα στη Ζαπορίζια, εξόντωση εφεδρειών του Κιέβου (χάρτης)
- Αταμάν: «Γι’ αυτό έφερα τον Τι Τζέι Σορτς στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Αλκοόλ: Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι πότες στην ΕΕ; – Ο απροσδόκητος πρωταθλητής νηφαλιότητας


