Ερντογάν προς Γερμανία: Ο Ντενίζ Γιουτζέλ δεν πρόκειται να εκδοθεί
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο έκδοσης του ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ στη Γερμανία, όσο ο ίδιος παραμένει στην εξουσία, επιμένοντας ότι «είναι πράκτορας της τρομοκρατίας».
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο έκδοσης του ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ στη Γερμανία, όσο ο ίδιος παραμένει στην εξουσία, επιμένοντας ότι «είναι πράκτορας της τρομοκρατίας».
Ο Γιουτζέλ, ο οποίος έχει την γερμανική και την τουρκική υπηκοότητα, συνελήφθη πριν δύο μήνες με τις κατηγορίες ότι έκανε προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και ότι υποκινούσε τον κόσμο υπέρ της βίας. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει ζητήσει την έκδοση του Γιουτζέλ, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει αρνηθεί, υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος θα δικαστεί από τα τουρκικά δικαστήρια και θα έχει δίκαιη δίκη.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι ο Γιουτζέλ έχει σχέσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). «Αυτό το άτομο είναι ένας ολοκληρωτικός πράκτορας των τρομοκρατών. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι καθαροί» δήλωσε την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν το καθοριστικό δημοψήφισμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
- Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]