Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαθητές και καλλιτέχνες ζωγραφίζουν την προσφυγιά

Μαθητές και καλλιτέχνες ζωγραφίζουν την προσφυγιά

Την έννοια του πρόσφυγα κλήθηκαν να ζωγραφίσουν με τα πινέλα τους μαθητές και καλλιτέχνες, στο πλαίσιο του project «Διερχόμενοι» που πραγματοποιείται από την ομάδα ΤετARTημόριο, υπό την αιγίδα της unicef, του γραφείου Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ και του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Την έννοια του πρόσφυγα κλήθηκαν να ζωγραφίσουν με τα πινέλα τους μαθητές και καλλιτέχνες, στο πλαίσιο του project «Διερχόμενοι» που πραγματοποιείται από την ομάδα ΤετARTημόριο, υπό την αιγίδα της unicef, του γραφείου Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ και του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Το δρώμενο πραγματοποιείται με αφορμή τη Πανελλήνια μέρα Προσφυγιάς στις 5 Απριλίου και υλοποιείται σε τρία βήματα – στάδια: δημιουργία, επεξεργασία και έκθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, στο στάδιο της δημιουργίας, ζητήθηκε από μαθητές δημοτικού να ζωγραφίσουν την έννοια του «πρόσφυγα».

Το ίδιο αυτό σχέδιο, στο σταδιο της επεξεργασίας, πέρασε στα χέρια φοιτητών της Σχολής Κάλων Τεχνών και εικαστικών. Μερικά σχέδια σε αυτό το σταδιο, δημιουργήθηκαν από κοινού από φοιτητές και εικαστικούς. Πρόκειται για πολλαπλή οπτική και χειρισμo πάνω στο ίδιο χαρτί σαν μια συμβολική πράξη διαπολιτισμικής και διαπολιτιστικής ανταλλαγής.

Το «Διερχόμενοι» Project ολοκληρώνεται, με τη φάση της έκθεσης σε τρεις χώρους: 4-5 Απριλίου στο Μετρό Συντάγματος – Πασχαλινό Bazaar unicef, 24-25 Απριλίου Δημοτική Πινακοθήκη Φλοίσβου, 10-24 Μαΐου Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Γενικές Πληροφορίες Δρώμενου

Επιμέλεια: Ιωάννα Μύρκα

Συμμετέχοντες μαθητές:

Ε’ τάξης των 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Παλαιού Φαλήρου, Ε’ & ΣΤ’ τάξεων μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου και ορισμένων μαθητών του After School.

Συμμετέχοντες Φοιτητές και Εικαστικοί:

Γαλάτος Θωμάς, Γαροφαλάκη Γιούλη, Γεωργαντή Μαριάννα, Γρίβα Έλλη, Γρυπάρη Αλεξάνδρα, Δημητρόπουλου Μαρία, Δουβανα Τάτη, Καρακατσάνης Απόστολος, Καραπάνου Νάντα, Κορωνιού Παναγιώτα, Κουλούρας Παναγιώτης, Kuzmychov Anton, Λευκαδίτη Βασιλική, Λυμπερατος Ανδρέας, Μαραγκάκη Ελένη, Μίγκος Αντώνης, Μιχοπούλου Ιωάννα, Μουρκογιάννη Στέλλα, Μπαζάρα Ειρήνη, Μύρκα Ιωάννα, Ντουμάνης Βασίλης, Πρωτόπαπα Ελένη, Σιτορέγκο Ανδρέας, Σοφρά Βασιλική, Τάλο Κλοντιάννα, Τριανταφύλλου Τάσσος κ.α.

Πληροφορίες Έκθεσης

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – Μετρό Συντάγματος, Σταθμός Μετρό Συντάγματος, Πασχαλινό Bazaar unicef, Διάρκεια: 4 – 5 Απριλίου, Ωράριο: 9:00 -21:00
Εγκαίνια: 4 Απριλίου

Πληροφορίες επόμενων εκθέσεων

Πολιτιστικό κέντρο Φλοίσβος, Λεωφ. Ποσειδώνος 25, Π. Φάληρο, διάρκεια: 24 – 25 Απριλίου.
Ωράριο: 24 Απριλίου 18:00 -22:00 και 25 Απριλίου 09:00-21:00. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου στις 18:00 το απόγευμα.

Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος, διάρκεια: 10 – 24 Μαΐου.
Ωράριο: 18:00-22:00. Εγκαίνια 10 Μαΐου: 18:00.

Διοργάνωση: ΤετARTημόριο, Ίριδος 4, Π. Φάληρο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024