Δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί την Κυριακή
Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Απριλίου, θα φιλοξενήσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα δείπνο με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Απριλίου, θα φιλοξενήσει ο Ειδικός Σύμβουλος του
ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα δείπνο με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και
τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, εντός της νεκρής ζώνης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι στο δείπνο με τον Νίκο Αναστασιάδη «θα πρέπει κατά προτεραιότητα» να συζητηθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί «όταν ανατραπεί η απόφαση (σ.σ: η απόφαση της Βουλής για αναφορά στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950»), θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι ο Απρίλιος και ο Μάιος «θα είναι μήνες αποφάσεων».
Για το θέμα της ασφάλειας, ο Ακιντζί έκανε λόγο για φόρμουλα, «που θα περιλαμβάνει τις ενεργές εγγυήσεις της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να σταματήσουν τις δηλώσεις ότι «δεν μπορεί να γίνει συμφωνία, χωρίς μηδενικές εγγυήσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα


