Δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί την Κυριακή
Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Απριλίου, θα φιλοξενήσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα δείπνο με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Απριλίου, θα φιλοξενήσει ο Ειδικός Σύμβουλος του
ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα δείπνο με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και
τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, εντός της νεκρής ζώνης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι στο δείπνο με τον Νίκο Αναστασιάδη «θα πρέπει κατά προτεραιότητα» να συζητηθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί «όταν ανατραπεί η απόφαση (σ.σ: η απόφαση της Βουλής για αναφορά στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950»), θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι ο Απρίλιος και ο Μάιος «θα είναι μήνες αποφάσεων».
Για το θέμα της ασφάλειας, ο Ακιντζί έκανε λόγο για φόρμουλα, «που θα περιλαμβάνει τις ενεργές εγγυήσεις της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να σταματήσουν τις δηλώσεις ότι «δεν μπορεί να γίνει συμφωνία, χωρίς μηδενικές εγγυήσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η κατάθεση Γκόλια και Σκουρλέτη – Δείτε live
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
- O Λεβαδειακός και η ευκαιρία για +9 από τον Παναθηναϊκό – Βόλος και Ατρόμητος «μάχονται» στο Πανθεσσαλικό
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στα Καπετανιανά – Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός
- Υπάρχει περίπτωση ο λύκος να επιτεθεί σε άνθρωπο;
- Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια – Τι προβλέπουν τέσσερις μετεωρολόγοι


