Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Απριλίου, θα φιλοξενήσει ο Ειδικός Σύμβουλος του
ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα δείπνο με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και
τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Απριλίου, θα φιλοξενήσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα δείπνο με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, εντός της νεκρής ζώνης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι στο δείπνο με τον Νίκο Αναστασιάδη «θα πρέπει κατά προτεραιότητα» να συζητηθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί «όταν ανατραπεί η απόφαση (σ.σ: η απόφαση της Βουλής για αναφορά στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950»), θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι ο Απρίλιος και ο Μάιος «θα είναι μήνες αποφάσεων».
Για το θέμα της ασφάλειας, ο Ακιντζί έκανε λόγο για φόρμουλα, «που θα περιλαμβάνει τις ενεργές εγγυήσεις της Τουρκίας» και πρόσθεσε ότι οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να σταματήσουν τις δηλώσεις ότι «δεν μπορεί να γίνει συμφωνία, χωρίς μηδενικές εγγυήσεις».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).