Στο σφυρί κοσμήματα που φόρεσαν οι σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ
Από το κοραλλένιο κολιέ που φορούσε η Βίβιαν Λι στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» έως τα χρυσά κρεμαστά σκουλαρίκια με τα μαργαριτάρια της Μέριλιν Μονρόε στο «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές», τα λαμπερά στολίδια που φιλοτεχνήθηκαν για τις σταρ του Χόλιγουντ βγαίνουν φέτος στο σφυρί.
Από το κοραλλένιο κολιέ που φορούσε η Βίβιαν Λι στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» έως τα χρυσά κρεμαστά σκουλαρίκια με τα μαργαριτάρια της Μέριλιν Μονρόε στο «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές», τα λαμπερά στολίδια που φιλοτεχνήθηκαν για τις σταρ του Χόλιγουντ βγαίνουν φέτος στο σφυρί.
Περίπου 700 κομμάτια από μια εξαιρετική συλλογή μοναδικών κοσμημάτων και αξεσουάρ του σχεδιαστή φο μπιζού Γιουτζίν Τζόζεφ που φόρεσαν στις ταινίες και στο κόκκινο χαλί σταρ του Χόλιγουντ θα εκτίθενται στο Newbridge Silverware Museum of Style Icons της Ιρλανδίας από τις 20 Μαρτίου έως τις 14 Μαΐου πριν τεθούν σε δημοπρασία τον Νοέμβριο από τον οίκο Julien’s Auctions στο Λος Άντζελες.
«Η αγορά ενός κομματιού από αυτά, δεν είναι σαν την αγορά ενός διαμαντένιου περιδέραιου Cartier, αλλά η απόκτηση ενός αναμνηστικού του Χόλιγουντ» δήλωσε η Ιζαμπέλ Γέο, ειδική για τα κοσμήματα στον Julien’s Auctions.
Ο οίκος δημοπρασιών δεν έχει κάνει ακόμη εκτιμήσεις για τα κοσμήματα. Τα φο μπιζού δεν περιέχουν πολύτιμες πέτρες και μέταλλα.
Ο Τζόζεφ έφτιαξε κοσμήματα για τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και 1940, τα πρώτα χρόνια της χρυσής εποχής του κινηματογράφου, τα οποία δάνειζε ώστε να διατηρήσει τα περισσότερα από αυτά στη συλλογή του. Ο κοσμηματοπώλης σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και τα κομμάτια της συλλογής του δεν έχουν διατεθεί σε δημοπρασία μέχρι τώρα.
Η Γέο είπε ότι ο Τζόζεφ, που έφτιαξε φο μπιζού και αξεσουάρ για πάνω από 1.000 ταινίες, ανέπτυξε μια ειδική μέθοδο κατασκευής κοσμημάτων που περιελάμβανε την επιμετάλλωση, ώστε να τους δίνει μια πιο απαλή λάμψη κάτω από τον φωτισμό των στούντιο. Η τεχνική κρατείτο μυστική μέσα στην οικογένεια και τη διατήρησε μετά τον θάνατό του, η σύζυγός του η οποία συνέχισε τη συνεργασία της εταιρίας με το Χόλιγουντ στολίζοντας σταρ σε περισσότερες από 450 ταινίες έως το 2006.
Σημαντικά κομμάτια της δημοπρασίας είναι επίσης το χρυσό κουτί πούρων που χρησιμοποίησε ο Κλαρκ Γκέιμπλ από την ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» (1939), το περιδέραιο με τις πέρλες και τις μπλε πέτρες που φορούσε η Μπέτι Ντέιβις στην ταινία «Η Εστεμμένη Παρθένα» (1955), ένα ζευγάρι σκουλαρίκια για την Μέριλιν Μονρόε στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό» (1959).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442