Γερμανία: Σε υψηλό τεσσεράμισι ετών ανήλθε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο
Περαιτέρω αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών, ξεπερνώντας τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για επίπεδα μόλις κάτω του 2%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.
Περαιτέρω αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών, ξεπερνώντας τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για επίπεδα μόλις κάτω του 2%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.
Οι τιμές καταναλωτή, σε εναρμονισμένη βάση προκειμένου να είναι συγκρίσιμες με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αυξήθηκαν κατά 2,2% σε ετήσια βάση ύστερα από αύξηση 1,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό σε ετήσια βάση από τον Αύγουστο του 2012, που ξεπέρασε οριακά τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για αύξηση κατά 2,1%.
Σε μη εναρμονισμένη βάση, ο ετήσιος πληθωρισμός ανήλθε στο 2,2% από το 1,9% τον Ιανουάριο.
Οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας και το υψηλότερο κόστος των τροφίμων αποτέλεσαν και πάλι τους βασικότερους παράγοντες για τη συνολική αύξηση του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα επιμέρους, μη εναρμονισμένα, στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
