«Αγνώριστη» η τουρκοκυπριακή πλευρά μετά τη Γενεύη, λέει η Λευκωσία
Είναι ολοφάνερο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι μετά τον Ιανουάριο στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη».
Είναι ολοφάνερο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι μετά τον Ιανουάριο στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη».
Ύστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων, τόνισε ο κ. Κασουλίδης, ο κ. Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του προέδρου Αναστασιάδη.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, παρέπεμψε σε δηλώσεις Ακιντζί ότι στόχος είναι η εκ περιτροπής προεδρίας, η ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, πρόσθεσε ο υπουργός, εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων και για να ροκανίσουν τον χρόνο.
Η Τουρκία γνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων σε μια διεθνή διάσκεψη, ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, για να υπογραμμίσει πως, από τον Ιανουάριο, τίποτε δεν προχώρησε σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες των εσωτερικών θεμάτων.
Εμείς θέλουμε ο διάλογος να συνεχίζεται και τα θέματα να συζητούνται και να εξαντλούνται, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να κλείσουν ή να φθάσουν όσο πιο κοντά σε κλείσιμο των εσωτερικών πτυχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ψάχνει σπουδαία ανατροπή στο Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Σμαράγδα Καρύδη – Γιώργος Καπουτζίδης: Το μαγικό τους ταξίδι στη Σρι Λάνκα
- Hydra in the Spotlight as Brad Pitt Films on Island
- Συγκλονίζει η Βον: «Το χειρουργείο μετά το ατύχημα με έσωσε από τον ακρωτηριασμό»
- Παπασταύρου από ΗΠΑ: Το ρωσικό αέριο δεν πρέπει να επανεισέλθει στην Ευρώπη από την «πίσω πόρτα»
- Στρατιωτική θητεία: Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο μοντέλο – Όλα όσα αλλάζουν