Δικαστής «μπλοκάρει» το διάταγμα Τραμπ για τις απελάσεις
Κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προσωρινά η δυνατότητα των αμερικανικών αρχών να απελάσουν ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες εξέδωσε ομοσπονδιακή δικαστής στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η απόφαση αυτή μπλοκάρει εν μέρει το διάταγμα Τραμπ, καθώς απαγορεύει στην κυβέρνηση την απέλαση όσων αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση και «παγιδεύθηκαν» σε αεροδρόμια των ΗΠΑ.
Κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προσωρινά η δυνατότητα των αμερικανικών αρχών να απελάσουν ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες εξέδωσε ομοσπονδιακή δικαστής στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Η απόφαση αυτή μπλοκάρει εν μέρει το διάταγμα Τραμπ, καθώς απαγορεύει στην κυβέρνηση την απέλαση όσων αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση και «παγιδεύθηκαν» σε αεροδρόμια των ΗΠΑ.
Ωστόσο, δεν κατάφερε να τους επιτρέψει την είσοδο στη χώρα ή να εκφέρει μία ευρύτερη κρίση περί της αντισυνταγματικότητας του διατάγματος Τραμπ.
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατέθεσε μήνυση σε απάντηση του διατάγματος Τραμπ. Εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν κρατούνται σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.
Η δικαστής Αν Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έλαβε την απόφαση σε συνεδρίαση σχετικά με το διάταγμα που υπέγραψε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο μπλοκάρει την είσοδο σε κατόχους διαβατηρίων επτά -μουσουλμανικών- χωρών (Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Συρία, Υεμένη, Σομαλία και Λιβύη), ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ.
Το μέτρο Τραμπ έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και σκηνές χάους σε αεροδρόμια διεθνώς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
- Καταγγέλει τον Ηλιόπουλο η ΠΑΕ Ολυμπιακός
- Όταν η σαλάτα μπήκε στο μενού – Απολίθωμα 300 εκατ. ετών ανήκει σε ένα από τα πρώτα φυτοφάγα ζώα
- Φάμελλος: «Oποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις διαφθορά και καθεστώς Μητσοτάκη, η ΝΔ στα σκάνδαλα έχει άριστη κατάρτιση»